BIVŠA VLAST ISMEJANA U SKUPŠTINI CRNE GORE: Milo opkoljen kao Nemci 1945.

Autor:

Svet

23.07.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici DPS tvrde da je ulazak srpskih stranaka u rekonstruisanu vladu isplaniran u Moskvi

BIVŠA VLAST ISMEJANA U SKUPŠTINI CRNE GORE: Milo opkoljen kao Nemci 1945.

Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Crnogorski poslanik i predsednik DNP Milan Knežević poručio je u skupštini predstavnicima DPS Mila Đukanovića da su opkoljeni kao poslednje trupe Vermahta koje su branile Berlin 1945. On je time replicirao na napade poslanika DPS povodom rekonstrukcije vlade u koju su sad ušle i srpske stranke u Crnoj Gori.

Šefa poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić rekonstrukciju crnogorske vlade nazvao je operacijom kojoj je mozak u Moskvi. On je izjavio da je šef rekonstruisane vlade Andrija Mandić, a ne premijer Milojko Spajić, pa zato u njoj nema Crnogoraca. Knežević mu nije ostao dužan.

- Beseda Andrije Nikolića, koji je rekao da će rekonstruisanom vladom Crne Gore upravljati Beograd i Moskva, nadahnuto je gledana u Kremlju, a Putin je obustavio vojne operacije samo da bi čuo šta on govori. Kad vidim nervozu Nikolića, jasno mi je da čitava Crna Gora zna da smo doneli pravu odluku jer je DPS ostao izolovan. Opkoljeni ste kao poslednje trupe Vermahta koje su branile Berlin i naprosto razumem grčevite pokušaje da uvredite Bošnjake, Srbe i ostale koji se ne izjašnjavaju kao Crnogorci - kazao je Knežević.

On je naglasio da su DPS bili dobri Bošnjaci i Albanci kad su s njima bili u vlasti, a sad im je problem kad su oni sa Srbima i Crnogorcima.

- Ima Crnogoraca u vladi premijera Milojka Spajića, počev od Alekse Bečića, Danila Šaranovića i ministra finansija. Ali vama ne odgovaraju oni Crnogorci koji nisu iz kalupa DPS - kazao je Knežević.

Nikolić iz DPS upitao je kako će Bošnjačka stranka objasniti ulazak u vladu s DF, čijim vođama su Ratko Mladić i Radovan Karadžić heroji. Na to mu je Knežević odgovorio da se problem sastoji samo u tome što Bošnjačka stranka ne može i s vlastima i s DPS.

- Za vas iz DPS veleizdaja je samo zato što vi niste u vladi. Pokažite karakter, idite u ilegalu, budite kao Prle i Tihi, da bacamo bombe, da napadamo nemačke konvoje, i na kraju da ubijemo Putina i Vučića. Dokažite principijelnost - poručio je Knežević.

Premijer Spajić: Sastav vlade odraz popisa

Crnogorski premijer Milojko Spajić poručio je poslanicima da se rekonstrukcijom bira istorijska izvršna vlast u Crnoj Gori.

- O ovome smo se dogovarali kad je rađen popis, koji je uspešno sproveden, i uskoro ćemo imati rezultate, a vlada većinu koja garantuje stabilnost Crne Gore. Postajemo primer kako u regionu Srbi i Bošnjaci, Srbi i Albanci, Crnogorci i Srbi mogu zajednički da žive - rekao je Spajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Milord

23.07.2024 19:38

Milo, zar nije kod Kurtia. Trebao je da mu bude saveznik.