OVO JE MOTIV MASAKRA U STRAČKOM DOMU U HRVATSKOJ?! Pet žrtava kolateralna šteta jezivog zločina!

Autor:

Svet

22.07.2024

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest mrtvih i više ranjenih osoba epilog je današnjeg krvavog pira u Staračkom domu u Daruvaru, koji je izvršio penzionisani vojni policajac (51).

OVO JE MOTIV MASAKRA U STRAČKOM DOMU U HRVATSKOJ?! Pet žrtava kolateralna šteta jezivog zločina!

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ, Društvene mreže

Vest o zločinu u Daruvaru šokirala je celu Hrvatsku. Među žrtvama je bila i majka ubice, zatim ostali štićenici doma za stare i jedna zaposlena osoba. Prema neslužbenim informacijama RTL-ove reporterke, motiv za ovaj krvavi čin bili su nesređeni imovinski odnosi između majke i sina.

- Sin je došao u Dom za starije gde se nalazila njegova majka, odlučio je da će nju ubiti, a pritom je oduzeo život još pet osoba. Oni su kolateralne žrtve ovog stravičnog zločina. Ubica je zatim krenuo prema kafiću udaljenom tek nekoliko desetina metara od doma gde ga je policija uspela savladati. Susedi koji žive u blizini tvrde da su čuli pucnjeve i iz doma, ali i iz kafića - javlja RTL.

Ministar socijalne zaštite Marin Piletić sa saradnicima posetio je Područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Daruvaru nakon ovog tragičnog događaja. Istakao je da u ovom domu za stare nikada ranije nije bilo problema. Rekao je i da ubica retko posećivao majku.

Direktor policije, Nikola Milina, izjavio je novinarima da je ubica bio poznat policiji od ranije, jer je tri puta imao sukobe sa zakonom zbog narušavanja javnog reda i mira i nasilja u porodici.

Poznanik ubice izjavio je za Dnevnik hrvatske Nove TV da ga poznaje iz domovinskog rata, opisavši ga kao agresivnog čoveka, sklonog piću, koji boluje od posttraumatskog stresnog sindroma (PTSP). Ubica je svojevremeno bio odlikovan za savestan rad, a odlikovanje mu je uručio prvi hrvatski predsednik, Franjo Tuđman.

Ovaj masakr, koji je šokirao stanovnike Daruvara, Hrvatsku i region, ranije su osudili predsednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading