PUTIN ČESTITAO LUKAŠENKU TRI DECENIJE NA VLASTI! Obratio mu se OVIM rečima!

Autor:

Svet

20.07.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest puta biran za predsednika!

PUTIN ČESTITAO LUKAŠENKU TRI DECENIJE NA VLASTI! Obratio mu se OVIM rečima!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je danas predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku tridesetogodišnjicu obavljanja te dužnosti, ističući njegov doprinos razvoju odnosa sa Rusijom.

Putin je u čestitki naveo da je cela moderna istorija Belorusije, koja je "obeležena izgradnjom savremenih državnih institucija i značajnim uspesima u društvenoj i ekonomskoj sferi, neraskidivo povezana sa Lukašenkom", objavljeno na sajtu Kremlja.

- Beloruski birači su Vam šest puta zaredom poverili najviši položaj u vlasti, što nesumnjivo svedoči o Vašem ogromnom autoritetu među sunarodnicima - ukazao je Putin.

Putin je takođe istakao da je Lukašenko doprineo razvoju prijateljskih odnosa i plodne saradnje Belorusije i Ruske Federacije, prenela je agencija Interfaks.

Ruski predsednik je rekao da bi bio srećan da nastavi konstruktivnu saradnju sa Lukašenkom i, kako je naveo, "drugarski dijalog i bliski timski rad".

Aleksandar Grigorjevič Lukašenko predsednik je Belorusije. Završio je dva fakulteta, po obrazovanju je ekonomista i istoričar. Prvi put je izabran na izborima 10. jula 1994, drugi put 9. septembra 2001, treći put 19. marta 2006, četvrti put 19. decembra 2010. godine a peti put 11. oktobra 2015. Da bi mogao biti izabran više od dva puta organizovao je referendum 17. oktobra 2004. godine.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading