SARAJEVO NE DOZVOLJAVA DA HELIKOPTER IZ SRBIJE GASI POŽARE U SRPSKOJ: Odobrenje još nije dato, a situacija je ozbiljna!

Autor:

Svet

16.07.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar nemoguće ugasiti jednim helikopterom, rekao je Kusturić

SARAJEVO NE DOZVOLJAVA DA HELIKOPTER IZ SRBIJE GASI POŽARE U SRPSKOJ: Odobrenje još nije dato, a situacija je ozbiljna!

Foto: MUP

Helikopter iz Srbije neophodan za gašenje požara u Gacku (RS), gde je situacija ozbiljna, na raspolaganju je nadležnim institucijama u Republici Srpskoj, ali Ministarstvo spoljnih poslova u Savetu ministara BiH do juče posle podne nije dalo dozvolu za njegovo poletanje. Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske, obratio se komandantu Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, koji je potvrdio spremnost helikoptera za polazak, ali je dozvola ministarstva BiH izostala, kako kaže Kusturić, nejasnih razloga.

- Oni su juče bili spremni da dođu i pomognu u gašenju požara. Međutim, odobrenje još nije dato, a situacija je ozbiljna - naglasio je Kusturić.

On kaže da je požar nemoguće ugasiti jednim helikopterom i da ne razume zašto u Sarajevu ne reaguju na zahtev koji su im poslali.

- Još nisu dali odobrenje za helikopter koji služi isključivo za gašenje požara i pomoć civilnom stanovništu - naveo je Kusturić.

Dodao je da požar na području Gacka može da ugrozi i dva bošnjačka sela, Ključ i Fazlagića Kula, te je u ovim trenucima potpuno nevažno da li je reč o Bošnjacima, Srbima ili Hrvatima.

- Ako im informacija da mogu biti ugrožena i ova dva sela može igrati ulogu u donošenju odluke da odobre dolazak helikoptera iz Srbija, evo i te informacije. Neka puste nas profesionalce da radimo svoj posao, a politiku neka vode na drugim poljima - naglasio je Kusturić za banjalučke medije.

(POLITIKA)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading