ŽELIM MU BRZ OPORAVK, OŠTO OSUĐUJEM OVAJ NAPAD: Oglasio se DODIK povom atentata na DONALDA TRAMPA! Uputio snažne reči podrške

Autor:

Svet

14.07.2024

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske mu je poželeo brz oporavak

ŽELIM MU BRZ OPORAVK, OŠTO OSUĐUJEM OVAJ NAPAD: Oglasio se DODIK povom atentata na DONALDA TRAMPA! Uputio snažne reči podrške

Foto: Tanjug/Pool Photo via AP/Anton Vaganov

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik oštro je osudio pokušaj ubistva predsedničkog kandidata i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

"Želim mu brz oporavak i ispunjenje svih budućih ambicija. Nasilje nikada ne bi trebalo da bude odgovor na bilo koji politički stav", naveo je Dodik na mreži X.

 

 

Tramp je povređen kada je na njega pucano na njegovom mitingu u Batleru, u Pensilvaniji, a naoružani napadač i jedan posetilac skupa su ubijeni,  dok su dve osobe teško povređene, saopštila je Tajna služba.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju se još jednom osvrnuo na atentat na kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa i tom prilikom mu poželeo brz oporavak.

- Želeo bih još jednom da izrazim zabrinutost zbog užasnih događaja koji su se zbili noćas u SAD, pokušajem atentata na bivšeg predsednika i predsedničkog kandidata Donalda Trampa. Želim mu dobro zdravlje i brz oporavak i nadam se da će ovo ludilo mržnje koje se širi po svetu da prestane i da će postojati veće poštovanje za drugačije mišljenje i da će manje biti agresije pogotovo od onih koji drugima prebacuju da su agresivni a najčešće baš sa te strane dolaze napadi.

- Verujem u snagu američkog naroda da sve ovo prevaziđe i uveren da ćemo mi u Srbiji uspeti da sačuvamo razum i da shvatimo koliko je mir važan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading