EKSTREMISTI IZ PROŠLOSTI NAS NISU NAPUSTILI! ŽELIM MU BRZ OPORAVAK: Andrija MANDIĆ se oglasio povodom atentata na Trampa, upozorio na najgore!

Autor:

Svet

14.07.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom atentata na Donalda Trampa, oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i premijer Mađarske Viktor Orban.

EKSTREMISTI IZ PROŠLOSTI NAS NISU NAPUSTILI! ŽELIM MU BRZ OPORAVAK: Andrija MANDIĆ se oglasio povodom atentata na Trampa, upozorio na najgore!

Foto: Youtube/Printscreen/Skupština Crne Gore

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić oglasio se povodom atentata na američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

 - Celi demokratski svet je zaprepašćen sinoćnjim atentatom na nekadašnjeg predsednika i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država tokom njegovog predizbornog skupa u Pensilvaniji“ – objavio Mandić na društvenoj mreži „X“.

Naglasio je da su ovaj nemio događaj, kao i neuspeli atentat na premijera Slovačke Roberta Fica, jasna opomena da ekstremističke metode iz prošlosti nisu nestale, već da nažalost ponovo postaju naša realnost i da svi moramo stati u odbranu demokratije i osnovnog ljudskog prava na slobodnu misao.

 - Predsedniku Trampu želim brz oporavak i da se što pre aktivno vrati u vrlo dinamičnu izbornu trku za predsednika SAD, porodici stradalog učesnika skupa želim da izrazim najiskrenije saučešće, a povređenima želim brzo ozdravljenje“ – poručio je Andrija Mandić.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na profilu X nakon pokušaja ubistva bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa.

- Izražavam duboku zabrinutost zbog pokušaja atentata na bivšeg predsednika SAD i prijatelja Srbije Donalda Trampa uz snažnu osudu nasilja kao načina političke borbe. Želim mu brz i uspešan oporavak, uveren da će iz ove borbe izaći još jači - napisao je Vučić. 

Predsednik Srbije je, pored premijera Mađarske Viktora Orbana, jedan od retkih koji je do sada reagovao na ovaj stravičan zločin. 

Podsetimo, na Donalda Trampa je danas pucano tokom mitinga u Pensilvaniji. Na sreću, Tramp je dobro, a napadač je odmah ubijen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading