ŠTA ĆE JOŠ DA POČNU DA NAPLAĆUJU, VAZDUH? U Crnoj Gori uvedena nova praksa na plaži

Autor:

Svet

13.07.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su cene već visoke, nije dovoljno

ŠTA ĆE JOŠ DA POČNU DA NAPLAĆUJU, VAZDUH? U Crnoj Gori uvedena nova praksa na plaži

Foto: S.Stepanović

Na plaži u Đenovićima, Crna Gora, cena za iznajmljivanje ležaljki je deset evra. Ako želite dodatak poput sunđera, potrebno je doplatiti još 120 dinara (oko evro).

Žena koja se nedavno vratila sa odmora navela je da je bila iznenađena visokim troškovima, dodajući da je u Grčkoj za sličan iznos mogla da dobije kafu.

Iako su cene visoke, ležaljke se brzo rezervišu, obično već oko osam ujutru, što znači da ako želite dobar položaj, treba da poranite kako biste izbegli loše mesto blizu ulice.

- U Grčkoj negde dobiješ kafu za tu cifru, ovde još moraš da doplatiš za sunđere - rekla je nezadovoljna žena za Pink.

Skupoća na odmoru može biti frustrirajuća, pogotovo kada se suočite s neočekivanim troškovima ili cenama koje ne odgovaraju vašim očekivanjima. Evo nekoliko saveta kako da se nosite sa visokom cenom tokom odmora i pronađete načine da uštedite:

Planirajte unapred: Istražite destinaciju i cene pre nego što krenete. Razumevanje troškova za smeštaj, hranu, piće i aktivnosti može vam pomoći da napravite budžet i izbegnete iznenađenja.

Rezervišite unapred: Kada je moguće, rezervišite ležaljke, suncobrane i druge usluge unapred. Ponekad možete pronaći povoljnije cene ili pakete.

Foto: S.Stepanović

Ilustracija

Upotrebite lokalne izvore: Razmislite o boravku u lokalnim gostinjskim kućama, apartmanima ili manjih hotela umesto velikih resorts. Oni često nude povoljnije cene i autentičnije iskustvo.

Kombinujte obrok: Umesto da jedete svaki obrok u restoranu, pokušajte da pripremite neki deo hrane sami ako imate pristup kuhinji. Kupovina lokalnih namirnica može biti značajno jeftinija.

Pitajte lokalne savete: Pitajte lokalne stanovnike za preporuke za jeftinije restorane i aktivnosti. Oni često znaju gde se može jesti i zabavljati po povoljnijim cenama.

Upotrebite aplikacije i popuste: Koristite aplikacije za traženje popusta i kupona. Neke aplikacije nude popuste na restorane, aktivnosti i druge usluge.

Budite fleksibilni: Ako možete, putujte izvan glavne turističke sezone kada su cene obično niže, i pokušajte da izbegnete najprometnije dane.

Pazite na dodatne troškove: Uverite se da ste svjesni svih dodatnih troškova koji mogu nastati, kao što su doplate za sunđere ili ležaljke. Uvek proverite cene unapred i budite spremni na moguće dodatke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Tanja

14.07.2024 11:46

Pravila nema. U Lutraliju naručite 2 kafe, dobijete uz to i 2 vode, koje niste tražili i koristite sve obične ležaljke bez sunđera, ALI samo pre podne. Ako dođete posle ručka ponovo, trošak je još 10 evra. Saldo, 20 dnevno. Na Rodosu najjeftiniji komplet je prošle godine bio 12 evra za ceo dan.