JOŠ JEDNA TRAGEDIJA NA VODI: Policija izvukla telo muškarca

Autor:

Svet

06.07.2024

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristup plaži bio zabranjen za posetioce dok je policija sprovodila uviđaj.

JOŠ JEDNA TRAGEDIJA NA VODI: Policija izvukla telo muškarca

Foto: Franz P. Sauerteig from Pixabay

Tridesetpetogodišnji muškarac iz Breze je danas tragično izgubio život utapanjem u jezeru Nula kod Vareša. Prema informacijama koje su stigle iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, nesreća se dogodila oko 12:30 časova. Telo stradalog muškarca izvučeno je iz jezera tokom dana, a kako je situacija bila ozbiljna, pristup plaži je privremeno bio zabranjen za posetioce dok je policija sprovela uviđaj.

Prema preliminarnim podacima, muškarac je bio iz Breze, a detalji o tome kako je do utapanja došlo još uvek nisu potpuno jasni. Policija je odmah intervenisala nakon prijave o incidentu, a dežurni tužilac je obavešten o svim okolnostima tragedije kako bi se dalje sprovele potrebne zakonske procedure. 

U slučaju kada se nađete u situaciji da je neko u vodi u opasnosti od davljenja, važno je pravilno i odmah reagovati. Evo nekoliko koraka koje možete preduzeti kako biste pružili pomoć davljeniku:

Pozovite pomoć: Odmah pozovite hitnu pomoć ili policiju kako bi profesionalci stigli na mesto događaja što je pre moguće.

Ne ulazite sami u vodu ako niste obučeni: Ako niste obučeni za spasavanje ili nemate iskustva u spasavanju davljenika, ne pokušavajte sami da uđete u vodu, jer možete dovesti sebe i druge u opasnost.

Bacite plutaču ili neki drugi pomoćni predmet: Ako je moguće, pronađite neki predmet koji može pomoći davljeniku da se održi na površini, kao što je plutača, daska ili uže. Bacite ga davljeniku kako bi se uhvatio za njega.

Pružite psihološku podršku: Ako ste na obali, pružite verbalnu podršku davljeniku kako bi zadržao mir i koncentraciju. Ohrabrujte ga da diše i da se drži na površini vode koliko god može.

Pratite situaciju: Pažljivo pratite situaciju dok ne stigne pomoć. Dajte precizne informacije hitnim službama o lokaciji i stanju davljenika.

Važno je imati na umu da je spasavanje davljenika opasno i zahteva obučene osobe. Ako ste obučeni za pružanje prve pomoći ili spasavanje na vodi, primenite svoje veštine samo ako ste sigurni da možete bezbedno pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading