ŠOK! AJKULE SE POJAVILE NA JADRANU: Došle do plićaka, turisti nisu smeli u more! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.07.2024

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turisti su sve gledali i snimali, ali u more nisu ulazili

ŠOK! AJKULE SE POJAVILE NA JADRANU: Došle do plićaka, turisti nisu smeli u more! (VIDEO)

Foto: printscreen/tik tok

TikTokom se proširio video snimljen ovih dana u hrvatskim Vodicama na kojem se, prilično blizu obali, vide dva manja peraja, i to u ograđenom delu, prenosi Šibenski.

Po onome što se da razaznati, radi se o dve manje ajkule, verovatno modrulja, koji se, neopterećeni pogledima turista, bezbrižno igraju u plićaku.

Panike nije bilo, štaviše, turisti su sve gledali i snimali, ali u more nisu ulazili. Što je sigurno, sigurno je…

 

 

Podsetimo, pre nekoliko dana pojavila se vest da se čovek s Floride suočava sa iscrpljujućim oporavkom nakon teškog napada ajkule, prošlog petka.

Slike koje je u subotu objavila Kancelarija šerifa okruga Nasau, prikazuju neimenovanu žrtvu kako sedi u spasilačkom čamcu odmah nakon napada tokom kojeg je zadobio ugriz u desnu ruku.

Dok je krvario, ribar je helikopterom prebačen u obližnju bolnicu, gde se još nalazi, i u kritičnom je stanju.

Očekuje se da će muškarac, koji je u 40-im godinama, preživeti, a on je još jedna žrtva talasa napada ajkula na obali Meksičkog zaliva na Floridi.

Lokalne vlasti upozorile su plivače na opasnost, jer su tri žene povređene u dva odvojena napada ranije ovog meseca, piše Daily Mail.

Takođe, još jedan incident sa ajkulama potresao je turističko odmaralište na Gran Kanariji, pre desetak dana, gde je ajkula čekićara primećena u blizini plaža Melenara i Salinetas. Ovo je izazvalo zatvaranje plaža i naloženo je kupačima da izađu iz vode. Situacija je dodatno postala zabrinjavajuća kada je turista prijavio da je video peraje ajkule na plaži San Augustin, što je dovelo do podizanja crvene zastave i na toj plaži.

Nedelju popodne je policijski dron zabeležio ajkulu čekićaru kako pliva nadomak obale, što je dovelo do trenutnog zatvaranja plaža. Snimak drona je pokazao da je ajkula duga oko tri metra. Iako većina vrsta čekićara važi za bezopasne po ljude, činjenica da ova vrsta može narasti do šest metara u dužinu i težiti čak 450 kilograma izaziva opravdan strah među kupačima i stanovnicima ostrva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
BHM

04.07.2024 13:03

Nisu se one pojavile nego se češće pokazuju.Oduvek je bilo ajkula u Jadranu ali najčešće one manjih dimenzija i manje agresivnih međutim sa zagrevanjem mora vrlo je moguć dolazak Bik i velike bele a onda je gotovo sa plivanjem do bove a kamoli dalje a kao što se vidi na ovom snimku ova malena je prišla do same obale tako da sigurnosna granica na 100 metara od obale ne znači ništa.