UHAPŠEN JEDAN OD BEGUNACA IZ ZATVORA: Tražio da ga izvedu u šetnju, pa preskočio zid! "Ležao" jer je opljačkao babu!

Autor:

Svet

02.07.2024

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni begunac se pretvarao da traži apartman pa ojadio staricu za 2000 evra.

UHAPŠEN JEDAN OD BEGUNACA IZ ZATVORA: Tražio da ga izvedu u šetnju, pa preskočio zid! "Ležao" jer je opljačkao babu!

Foto: Tanjug/DARIO GRZELJ

Policija je u utorak veče uhapsila jednog od muškaraca koji su u petak pobegli iz riječkog zatvora, saznaju 24 sata. Muškarca su uhapsili na području Zagreba, potvrdili su nam iz PU primorsko-goranske.

Podsetimo, dvojica zatvorenika pobegla su iz riječkog zatvora tako što su iskoristili vreme šetnje zatvorskim dvorištem, pa su se dali u beg preko zida.

Dvojica istražnih zatvorenika udaljila su se u petak, 28. juna iz zatvora u Rijeci. Mera istražnog zatvora određena im je zbog sumnje na počinjenje imovinskih krivičnih dela. Prilikom udaljavanja i savladavanja prepreka, osobe lišene slobode pretrpele su telesne povrede čiji intenzitet nije utvrđen. Odmah po događaju o svemu je obaveštena nadležna policijska uprava i sud, a trenutno je u toku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja - saopštili su tada iz Ministarstva pravde. U redakciju je stigao i poziv majke uhapšenog koja tvrdi kako je njen sin iz zatvora pobegao zbog loših uslova i napada.

- Uhapšen je pre nekih 20 dana zbog krađe na Rabu. Žalio nam se da ga se u zatvoru loše tretira i da ima problema s drugim zatvorenicima. Nisu mu hteli dati premeštaj u Zagreb pa je pobegao. Sada su ga opet odveli - rekla je u kratkom telefonskom razgovoru za 24sata.

Muškarac je u utorak veče završio i na ispitivanju u Zagrebu. Njegov advokat Tihomir Mišić potvrdio je za 24 sata da je njegov klijent uhapšen na području Rudesa. Prepratiće ga u zatvor u Rijeci. Prema advokatovim informacijama, razlog bekstva je nasilje prema njemu i strah za sigurnost.

Prema informacijama iz PU primorsko-goranske, za drugim beguncem još tragaju.

Inače, uhapšeni muškarac je u zatvoru u Rijeci završio zbog krađe na otoku Rabu. Primorsko-goranska policija uhapsila je njega i ženu (33) jer su pokrali dve starije žene u Banjolu i Barbatu.

Dvojac je 16. juna ženu (86) iz Barbata doveo u zabludu da traže apartmanski smeštaj. Ona ih je pustila u porodičnu kuću. Sa staricom je razgovarala žena (33) i oduzimala joj pažnju, a za to vreme je muškarac iz sobe ukrao 2.000 evra. Potom su napustili kuću.

Policija je utvrdila kako su na isti način oštetili i staricu (74) u Banjolu te joj ukrali razne predmete u vrednosti oko 600 evra.

Utvrdili su i kako je za njima raspisano nekoliko potraga zbog počinjenja imovinskih krivičnih dela na području Bjelovara, Zadra i Zagreba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading