HRVATSKA PODRŽALA ZEMLJE ZAPADNOG BALKANA NA PUTU ZA ULAZAK U EU!

Autor:

Svet

21.06.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi sastanak "Prijatelji Zapadnog Balkana" je održan pre četiri meseca u Rimu

HRVATSKA PODRŽALA ZEMLJE ZAPADNOG BALKANA NA PUTU ZA ULAZAK U EU!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman rekao je danas da Hrvatska podržava zemlje Zapadnog Balkana u pristupanju Evropskoj uniji, ali pod uslovom da ispune kriterijume koje postavlja Brisel i da spoljne politike usklade sa EU.

- EU ostaje otvorena za sve zemlje Zapadnog Balkana, ali njihovo buduće članstvo i perspektiva zavisi od postignuća i sprovođenja reformi, kao i od ispunjenju kriterijuma i merila. Kao što je Hrvatska to isto učinila pre više od 11 godina odradivši  težak posao - rekao je Grlić Radman za austrijske medije, prenosi Hina.

Foto: Tanjug/Ap

Gordan Grlić Radman

On je naveo da za zemlje Zapadnog Balkana neće biti "prečica" i "političkih puteva", nego "pravnih" koje propisuje EU.

Grlić Radman se danas u okviru inicijative "Prijatelji Zapadnog Balkana" sastao u Austriji s ministrima spoljnih poslova BiH, Crne Gore, Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

"Prijatelji Zapadnog Balkana" je inicijativa koju je 2023. pokrenuo austrijski ministar spoljnih poslova Aleksander Šalenberg "u cilju pružanja podrške postupku proširenja EU-a". 

Prvi takav sastanak je održan pre četiri meseca u Rimu, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading