ZA NEVERICU! TELO UBIJENOG HRVATA MESECIMA NIJE PREBAČENO IZ IRSKE ZBOG SVAĐE RODITELJA! Ambasador kaže da nikad nije čuo ni za sličan slučaj!

Autor:

Svet

16.06.2024

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se postavlja pitanje ko će snositi troškove, ambasador Vidiš izražava verovanje da se oni verovatno neće naplatiti, ali ostaje da se vidi kako će ova situacija biti rešena.

ZA NEVERICU! TELO UBIJENOG HRVATA MESECIMA NIJE PREBAČENO IZ IRSKE ZBOG SVAĐE RODITELJA!  Ambasador kaže da nikad nije čuo ni za sličan slučaj!

Foto: Printscreen/Facebook

Telo mladog Hrvata, Josipa Štroka (31), koji je nasmrt pretučen u martu u Dablinu, još uvek se nalazi u Irskoj usled svađe i borbe između njegovih razvedenih roditelja. Nedeljko i Josipova majka, čije ime nije navedeno, podneli su odvojene zahteve za preuzimanje tela, s tim što majka želi da ga prebaci u London, dok otac želi da telo bude preneto u Krapinu, Hrvatsku, gde sada živi.

Sukob između roditelja dodatno komplikuje situaciju, a hrvatski ambasador Davor Vidiš izjavio je da je ovo zaista neviđen slučaj. Kako navodi, pokušavali su da posreduju, ali je jasno da je ovo pitanje koje zahteva rešenje na sudu. Takođe, postavlja se pitanje ko će snositi troškove ležanja i čuvanja tela, na koje još uvek nema odgovora.

- Roditelji ne mogu da se dogovore i to stoji. Pretpostavljam da će se u jednom trenutku pokrenuti parnica tako da čekamo dogovor. Pokušavali smo da požurimo mrtvozornika da donese odluku, međutim, to je stvar njihovog dogovora, mi tu ne možemo ništa - kaže ambasador.


Iako se postavlja pitanje ko će snositi troškove, ambasador Vidiš izražava verovanje da se oni verovatno neće naplatiti, ali ostaje da se vidi kako će ova situacija biti rešena. Nedeljko Štrok se nada da će se sve ipak nekako srediti, dok mrtvozornik ne izdaje nalog zbog zahteva koje je podnela majka.

- Dobro je pitanje ko će platiti troškove. Mi smo tražili odgovor i nismo ga dobili. S obzirom na situaciju troškovi se verovatno neće naplatiti. Samo je pitanje do kada će biti tako - ističe Vidiš. 



Podsetimo se da su irski mediji prethodno izvestili da je policija uhapsila trojicu osumnjičenih za ovaj slučaj, od kojih je jedan pušten iz pritvora, dok su druga dvojica bila na sudu. Osumnjičeni su tinejdžeri optuženi za ovaj tragičan događaj. Josip i njegov prijatelj David Družinec su bili žrtve napada nakon što su ih napadači pratili automobilom i fizički ih napali.

Josip i David su se poznavali od detinjstva i zajedno su se 2019. godine preselili u Irsku, tragajući za boljim životom.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading