SRPSKOM POVRATNIKU U MOSTARU ZAPALJEN AUTOMOBIL! Komšija mu poslao poruku!?

Autor:

Svet

15.06.2024

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rupar kaže da sa komšijom Bošnjakom nije baš u najboljim odnosima.

SRPSKOM POVRATNIKU U MOSTARU ZAPALJEN AUTOMOBIL! Komšija mu poslao poruku!?

Foto: Shutterstock

Pre dve večeri, u naselju Hodbina u Mostaru, automobil srpskog povratnika Draga Rupara zapaljen je ispred porodične kuće.

Rupar je odmah obavestio policiju o incidentu. Pretpostavlja se da je paljenje automobila nastupilo iza ponoći, ali nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da je to delo njegovog komšije Bošnjaka, sa kojim ima dugotrajne nesuglasice.

Rupar nije izrazio strah, ali sumnja da je taj koji su je zapalio automobil možda želeo da pošalje neku poruku.

Podsećamo, u centru Leposavića, u noći između petka i subote, dvojica mladića, Aleksa Babić (18) i Andrija Antonijević (19), privedena su nakon što su, kako tvrde, pevali kosovske pesme na rođendanskoj proslavi. Incident se dogodio sat vremena nakon ponoći, kada su pripadnici tzv. Kosovske policije intervenisali zbog navodnog remećenja javnog reda i mira.

Aleksa Babić je opisao da su ih policajci nasilno priveli, koristeći suzavac i fizičku silu tokom transporta do policijske stanice. Prema njegovim rečima, policajci su ih tukli, vređali i zahtevali da ponove pesme koje su pevali na rođendanu. Istakao je da nisu imali nameru da provociraju ili remete mir, već su jednostavno pevali pesme koje su simbol njihove kulture i identiteta.

- Bili smo prekoputa kafića "Mistik" i pevali smo naše pesme koje smo slušali na punoletstvu o našem Kosovu, zbog toga su nas pripadnici policije priveli i odveli u pritvor, gde smo morali da dajemo izjavu i gde su nas maltretirali. Terali nas da kažemo što smo to pevali, vređali su me u kolima. Prskali su nas suzavcem, a prskali su me i u kolima kada su me sprovodili do stanice - priča Babić.

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading