SAZNAJEMO! LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT ČOVEKA KOJI SE POLIO BENZINOM I ZAPALIO - prognoze su veoma loše!

Autor:

Svet

11.06.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo nismo shvatili što se događa, bio je samo dim, kažu svedoci.

SAZNAJEMO! LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT ČOVEKA KOJI SE POLIO BENZINOM I ZAPALIO - prognoze su veoma loše!

Foto: Printscreen/X/Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-RH

Neidentifikovani muškarac se jutros oko 9.30 polio benzinom i zapalio ispred zgrade hrvatske vlade na Markovom trgu u Zagrebu.

Kako piše Jutarnji list, povređeni muškarac nalazi se u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj. U teškom je stanju i životno je ugrožen, pa se sprovode mere intenzivnog lečenja. Lekari će zvaničnu izjavu o stanju unesrećenog dati u podne, navodi Jutarnji list.

Kako nezvanično saznaje 24sata.hr u Vinogradskoj bolnici, prognoza je vrlo loša.

- Povređeni je u veoma teškom stanju i trenutno se sprovode svi oblici intenzivnog lečenja - rekao je direktor KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić, preneo je Index.hr.

Na Gornjem gradu odjekuju sirene Hitne pomoći i policije. Svedok je Jutarnjem listu rekao da je video muškarca kako se u neposrednoj blizini zgrade vlade, u vidno rastrojenom stanju, poliva nekom tečnošću. O tome je veoma brzo obavešteno obezbeđenje, a kad su pogled ponovno usmerili prema čoveku da bi krenuli prema njemu i legitimisali ga, on je već bio zahvaćen vatrom, navodi Jutarnji list.

Stravičan incident opisali su i drugi svedoci.

- Prvo nismo shvatili što se događa, bio je samo dim. Krenuli smo prema gore da vidimo, pa su nam rekli iz službi da ne možemo. Kasnije smo videli što se zapravo dogodilo - rekla je jedna čitateljka za 24sata.hr.

- Nismo videle jer se iz Sabora ne vidi, ali smo čule sirene i kolega je rekao da se neko zapalio. Strašno! Prvo ono pucanje na vladu, sad ovo - dodala je druga, prenosi 24sata.hr.

Na Markovom trgu bio je i ministar finansija Marko Primorac.

- Tragedija. Katastrofa, ne znam što bih rekao - rekao je ministar i dodao da nije video što se tačno dogodilo, preneo je 24sata.hr.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading