PUPOVAC STAO U ODBRANU SRBA U HRVATSKOJ: Odbrusio žestoko ekstremnim desničarima iz Domovinskog pokreta

Autor:

Svet

01.06.2024

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je rako predstavnik srpskog naroda u Hrvatskoj, SDSS je garant mira i poverenja

PUPOVAC STAO U ODBRANU SRBA U HRVATSKOJ: Odbrusio žestoko ekstremnim desničarima iz Domovinskog pokreta

Foto: Tanjug/HINA/ ZVONIMIR KUHTIC

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i Srpskog nacionalnog veća, Milorad Pupovac, istakao je danas kako se SDSS demonizuje i satanizuje od strane nekih ljudi i političkih partija, ali naglasio je da je SDSS stranka mira, a ne stranka terorista, uprkos tvrdnjama iz Domovinskog pokreta (DP).

SDSS kao garant mira i poverenja

Pupovac je istakao da je SDSS zaslužna za očuvanje mira u Hrvatskoj i za sticanje poverenja u međunarodnoj zajednici, naglašavajući da je stranka nastala na projektu mira i aktivno radila na ostvarenju tog cilja.

- SDSS je stranka koja je zaslužna zato sto je Hrvatska baštinila mir i što je nakon toga prihvaćena u svetu kao zemlja kojoj se može verovati da će sa Srbima postupati drugačije nego što se postupalo tokom ratnih godina - rekao je Pupovac, prenela je Hina.

Takođe, istakao je da je SDSS osnovana s namerom da predstavlja i štiti interese Srba koji žive u Hrvatskoj, te da se bori protiv prisutnih oblika diskriminacije kako bi omogućila dostojanstven i pristojan život svim građanima.

Foto: Youtube/Printscreen/KingInvictusOfficial

Milorad Pupovac

 

Učešće SDSS na EU izborima

Pupovac je takođe istakao važnost učešća SDSS na EU izborima, naglašavajući da stranka želi da pokaže svoju snagu i uticaj, ne samo na manjinskim listama, već i na širem političkom terenu.

On je istakao da SDSS postiže dobre rezultate kada sarađuje sa drugim strankama na velikoj političkoj sceni, uprkos prećutkivanju i potcenjivanju od strane drugih političkih aktera, preneo je Tanjug.

Foto: Tanjug/ Foto Hina /Edvard Susak

Andrej Plenković

 

Zaštita prava Srba u Hrvatskoj

Pupovac je naglasio da je SDSS posvećena zaštiti prava Srba u Hrvatskoj, kako kroz političko delovanje, tako i kroz podršku Srpskom nacionalnom veću u oblastima kulture, obrazovanja, nauke, istraživanja, socijalne i pravne pomoći, te razvoja zajednice.

- Jako nam je važno da kao SDSS-u učestvujemo na ovim izborima. Kao što je to bilo pre pet i pre deset godina, tako nam je važno i danas. Da igramo, i to ne samo na rezervnom igralištu manjinskih listića na koje smo jako ponosni. Važno je da 'igramo', s obzirom na to da postoji puno onih koji kažu: 'ma šta oni, koga oni predstavljaju, koliko oni glasova osvajaju', potcenjujući nas i naše birače, prećutkujući da kada igramo na velikom terenu, zajedno sa svim drugim strankama, da beležimo jako dobre rezultate - kazao je Pupovac.

Pupovac je istakao da je SDSS stranka koja se zalaže za mir, jednakost i prava svih građana Hrvatske, te da će nastaviti da radi na ostvarenju tih ciljeva u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
iskreno

02.06.2024 01:25

prava manjina stvaranje nejednakpsti i put tenzija se produzava