SPREMA SE HAPŠENJE MILA ĐUKANOVIĆA? Hrvatski mediji tvrde da je bivši predsednik Crne Gore na "meti" tužilaštva!

Autor:

Svet

29.05.2024

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autor teksta u "Jutarnjem listu" ističe da bi hapšenje Mila Đukanovića bilo prvorazredni događaj s potencijalno dalekosežnim političkim posledicama

SPREMA SE HAPŠENJE MILA ĐUKANOVIĆA? Hrvatski mediji tvrde da je bivši predsednik Crne Gore na "meti" tužilaštva!

Foto: Tanjug/AP

Prema izveštaju zagrebačkog "Jutarnjeg lista", narednih dana bi mogao biti uhapšen bivši predsednik Crne Gore, Milo Đukanović. List se poziva na navodne izvore iz Crne Gore, tvrdeći da državno tužilaštvo, koje je trenutno pod kontrolom vladajuće prosrpske koalicije, priprema ovo hapšenje u saradnji sa nedavno izručenim biznismenom Duškom Kneževićem. Knežević je, navodno, pristao da sarađuje i postane zaštićeni svedok-pokajnik.

Iako zvaničnih potvrda nema, autor teksta u "Jutarnjem listu" ističe da bi hapšenje Mila Đukanovića bilo prvorazredni događaj s potencijalno dalekosežnim političkim posledicama. To hapšenje bi nosilo ne samo kriminalni, već i značajan politički teret, potencijalno izazivajući dodatne sukobe u već podeljenom crnogorskom društvu.

Tema hapšenja Đukanovića bila je aktuelna i na sednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu. Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić optužio je članove vladajuće koalicije da žele politički revanšizam zbog Đukanovićevih odluka koje su dovele do nezavisnosti Crne Gore i članstva u NATO. On je naveo da vladajuća koalicija pokušava da izvrši pritisak na tužilaštvo kako bi Đukanović bio uhapšen, čime bi zadovoljili svoja politička očekivanja.

S druge strane, Milun Zogović iz Demokratskog narodnog pokreta (DNP) istakao je da se ne radi konkretno o Đukanoviću, već o svakome ko je prekršio zakon i treba da bude dostupan pravdi. Zogović je naglasio da ne traži Đukanovićevo hapšenje, već da se utvrdi da li je bio pozvan na razgovor u vezi sa svojim delima.

S obzirom na političku osetljivost i podeljenost crnogorskog društva, moguće hapšenje Mila Đukanovića moglo bi dodatno produbiti postojeće tenzije i izazvati ozbiljne političke posledice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading