NESTAO MALI TONI (8)! Igrao se u dvorištu i kao u zemlju da je propao! POLICIJA UPUTILA APEL ZA POMOĆ!

Autor:

Svet

24.05.2024

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je visok 150 centimetara, bio je odeven u plavu majicu kratkih rukava i crnu trenerku, na nogama je imao patike.

NESTAO MALI TONI (8)! Igrao se u dvorištu i kao u zemlju da je propao! POLICIJA UPUTILA APEL ZA POMOĆ!

Foto: Nestali.gov.hr/printscreen

Dečak Toni, star 8 godina, nestao je danas u Dućama, mestu pored Omiša, saopštila je policija.

On je visok 150 centimetara, bio je odeven u plavu majicu kratkih rukava i crnu trenerku, na nogama je imao patike.

Kako pišu hrvatski mediji, dečak je došao kući nakon škole, bio je malo u kući, malo u dvorištu, a onda su odjednom, nakon 18 sati roditelji shvatili da ga više nema u dvorištu. Prvo su sami krenuli u potragu, kod komšija, po plaži, međutim dečaka nisu našli pa su alarmirali policiju.

Policija moli sve da jave ukoliko su ga negde videli.

Informacije možete dostaviti i putem stranice nestali.gov.hr".

Šta raditi u slučaju nestanka deteta

U slučaju nestanka maloletnog lica, važno je odmah preduzeti određene korake kako bi se što pre pronašlo dete. Evo nekoliko korisnih saveta šta raditi u takvoj situaciji:

- Odmah obavestite policiju: Ukoliko primetite da je vaše dete nestalo, odmah obavestite policiju. Priložite sve relevantne informacije koje mogu pomoći u potrazi, kao što su fotografija deteta, njegove lične karakteristike, poslednje viđenje, odeća koju je nosilo, mesto gde je poslednji put viđeno i slično.

- Proverite okolinu: Ako je moguće, proverite okolinu gde je dete poslednji put viđeno. Možda se dete sklonilo u obližnje parkove, šume, igrališta ili kod prijatelja.

- Obavestite školu, vrtić ili druge institucije: Ako je dete nestalo tokom školskog ili vrtićkog dana, odmah obavestite školu ili vrtić. Takođe, obavestite i druge institucije koje vaše dete posećuje, poput sportskih klubova, učitelja, trenera i slično.

- Kontaktirajte prijatelje i rodbinu: Obavestite sve prijatelje, rodbinu i druge bliske osobe o nestanku deteta. Oni mogu pomoći u širenju informacija i potrazi.

- Ne širite dezinformacije: Važno je da širite samo proverene informacije o nestanku deteta. Dezinformacije mogu otežati potragu i uzrokovati dodatnu zabrinutost.

- Obratite se organizacijama za pomoć u potrazi za nestalim licima: U nekim zemljama postoje organizacije koje pružaju pomoć u potrazi za nestalim licima. Obratite se ovim organizacijama kako biste dobili dodatnu podršku i savete.

- Održavajte kontakt sa policijom: Održavajte redovan kontakt sa policijom i pružajte im sve informacije koje mogu pomoći u potrazi za detetom.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ana

27.05.2024 18:15

Bože, da li je dete pronadjeno?