U TUZLI PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI: Amela i deca biće sahranjeni odvojeno od krvnika

Autor:

Svet

22.05.2024

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana sutra na groblju Izgon u Tuzli

U TUZLI PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI: Amela i deca biće sahranjeni odvojeno od krvnika

Foto: Printskrin/Instagram/crnahronikabih, facebook

Tuzlansko naselje Stupine bilo je poprište stravičnog zločina u kojem je Mujaga Čičkušić izvršio svirepo ubistvo svoje supruge Amela i njihovo dvoje dece, devetogodišnjeg Amara i dvogodišnje Ajne, da bi zatim izvršio samoubistvo. Ovaj potresni događaj duboko je pogodio zajednicu i izazvao šok i tugu kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.

Grad Tuzla proglasio Dan žalosti

Reagujući na ovu tragičnu vest, gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić doneo je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada

Majka i deca biće sahranjeni sutra na groblju Izgon u Tuzli. Umrlice podsećaju na jezivi zločin koji je potresao javnost, a nakon dženaze će biti obavljen odvojeni ukop majke i dece, odvojeno od Mujage Čičkušića.

Prema saopštenju portparola tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautovića, Mujaga Čičkušić usmrtio je suprugu Amelu sa više udaraca sekirom po glavi i telu. Uz to, prema preliminarnim nalazima obdukcije, utvrđeno je da je žena imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim delovima tela, nanesene i oštrim i tupim delom sekire, što je izazvalo njenu smrt. Međutim, portparol nije želeo da otkrije detalje o povredama koje su nanete deci.

- Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopšteni u Tužilaštvu, te se uskoro očekuje dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja veštaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim delovima tela, nanesene i oštrim i tupim delom sekire, što je izazvalo njenu smrt - navodi se u saopštenju, preneo je Avaz.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading