UPOZORENJE I ZA VOZAČE IZ SRBIJE: Postavljaju se kamere po putevima u Hrvatskoj i NEĆE meriti samo brzinu, već i OVO

Autor:

Svet

16.04.2024

03:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krajem prošle godine na putevima širom Hrvatske bilo je oko 360 kućišta i 115 kamera koje se ponovo postavljaju na te lokacije

UPOZORENJE I ZA VOZAČE IZ SRBIJE: Postavljaju se kamere po putevima u Hrvatskoj i NEĆE meriti samo brzinu, već i OVO

Foto: printscreen/pink

Hrvatske službe saobraćaja počele su masovno da ovih dana postavljaju širom zemlje fiksne kamere za nadzor brzine.

Kako prenosi portal Danica, reč je o kućištima od kojih je većina u svakom trenutku prazna jer je kućišta više nego kamera.

Kamere se sele pa vozači nikad ne znaju koje je kućište prazno, a koje nije. 

Reč je o kamerama koje, osim brzine, snimaju i koristi li vozač mobilni telefon tokom vožnje, odnosno da li je vezan sigurnosnim pojasem.

Krajem prošle godine na putevima širom Hrvatske bilo je oko 360 kućišta i 115 kamera koje se ponovo postavljaju na te lokacije.

Nova kućišta se ovih dana postavljaju na širem zagrebačkom i belovarskom području.

Prema neslužbenim informacijama, stižu i na područje Koprivničko-križevačke županije na čijim putevima ih trenutno ima 18.

Možda bi trebalo postavljati i više kamera unutar samih gradova u Hrvatskoj jer je nasilja i agresije među stanovništvom u 2024. godini više nego lane.

Na društvenim mrežama se pre dva dana pojavio snimak tuče na plaži u uvali Lapad u Dubrovniku na kojem se vidi kako dvojica dečaka udaraju trećeg dok jedan sve snima.

Na snimku se vide i druge osobe koje nemo posmatraju situaciju i čuju se glasovi koji podržavaju napadače, prenosi Telegraf.rs.

Kako se vidi sa snimka, prvo jedan mladić napada maloletnika, koji od siline udarca pada na pod, a onda mu sa leđa dolazi drugi mladić koji ga udara nogom u prsa.

Maloletnici su uhapšeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading