GDE JE MILION EVRA? MISTERIJA SE NASTAVLJA I NAKON HAPŠENJA MIKI IZ BiH: Nemačku policiju muče dve stvari, a evo na koga su usmerili istragu (FOTO)

Autor:

Svet

26.01.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka policija smatra da je novac koji je od firme ukrala Mirnesa S. nestao.

GDE JE MILION EVRA? MISTERIJA SE NASTAVLJA I NAKON HAPŠENJA MIKI IZ BiH: Nemačku policiju muče dve stvari, a evo na koga su usmerili istragu (FOTO)

Foto: Facebook/Patrick Welke

Mirnesa S.

Nemačka policija nedavno je objavila šokantne informacije o Mirnesi S., koja je rodom iz Bosne i Hercegovine i pre nekoliko dana se predala policiji nakon što je ukrala milion evra iz nemačke firme u kojoj je radila.

Naime, oni smatraju da je ukradeni novac nestao - potrošila ga je ili podelila sa saučesnicima. Tako je istraga sada usmerena upravo na njih - ljude koji su joj pomogli i možda znaju detalje o pljački koja je šokirala Nemačku i Balkan, prenose mediji.

Mirnesa, koja je poznata i pod nadimkom Miki, odlučila je da se preda policiji kada je shvatila da se obruč oko nje steže. Ona je u ponedeljak preko advokata obavestila Nemce da želi da se preda, pa je uhapšena odmah po sletanju na aerodrom u Štutgartu.

Ona je u oktobru prošle godine ukrala milion evra u kešu iz firme u kojoj je radila, a potom nestala bez traga. Prema nekim informacijama, pljačku je planirala u stanu koji se nalazi na samo 200 metara od policijske stanice.

Ono što je mnoge iznenadilo je činjenica da se ona do sada krila u Crnoj Gori. Prvobitno su postojale informacije da je u rodnoj Bosni i Hercegovini, zbog čega je nemački Interpol kontaktirao tamošnje kolege.

Prema navodima policije, više stotina dojava o njoj je stiglo proteklih nedelja, a za iste je nuđena nagrada od 37.000 evra.

Tako je Mirnesa praktično naterana da se preda i sada se nalazi u zatvoru u Štutgartu. U pitanju je ženski zatvor Švebiš Gmind u Štutgartu. Navodi se da će je tamošnje tužilaštvo uskoro zvanično optužiti za krađu, a ćelija u kojoj se sada nalazi daleko je od luksuza na koji je navikla.

Mirnesa je ranije na svom Instagram nalogu često delila fotografije koje prikazuju skupocenu garderobu koju je kupovala, šampanjac koji je pila i luksuzne lokacije koje je posećivala. Sada se nalazi u ćeliji od 10 kvadratnih metara.

Međutim, policija sada ima drugu misiju.

Ko su saučesnici najtraženije pljačkašice?

Dosta se prethodnih meseci polemisalo i o tome da li je imala saučesnika, ili je novac ukrala za nekoga, ali ta pitanja ostala su bez konkretnog odgovora.

Ipak, ono što trenutno najviše interesuje nemačku policiju, ali i javnost, je – gde je novac koji je Mirnesa ukrala i ko joj je pomagao.

Prema navodima policije, velika količina novca je nestala. Istraga o tome gde se novac nalazi su u toku. Prema informacijama BILD-a, novca više nema. Policija se nada da će saslušanjem Mirnese S. dobiti informacije o njenim saučesnicima, i to je trenutno glavni fokus.

U ranijim razgovorima sa njenim saradnicima i prijateljima, mediji su dobijali oprečne odgovore.

Mustafa Mujo Osmanović, najbolji prijatelj Mirnese, ne prestaje da objavljuje sadržaj na društvenim mrežama. Na poslednjim snimcima, odgovarao je na pitanja i otkrio do sada nepoznate detalje upravo o Miki.

- Druškane moj, da ja nešto kažem. Bezveze pričaš gluposti da bi dobio ti neku pažnju. Bezveze se zanimaš ovim stvarima, gluposti i lažima. Kakvi saučesnici, kakvi bakrači. Ona nema saučesnika, nema ništa. Ona je svoj čovek. Živite svoj život i ne zanimajte se Mirnesom. Ona jeste moja drugarica, ali ja živim svoj život. Želim joj sve najbolje u životu - rekao je on.

Sa druge strane, njen kolega Ivan Angeov smatra da je imala pomoć.

- Bio sam šokiran. Ali u isto vreme nisam bio toliko iznenađen zato što je jednom rekla da jednostavno ne želi više da radi, želi da se ohladi. Ona bi uradila sve za svog partnera. Mislim da je imala pomoć - zaključio je bivši kolega Mirnese.

Upravo se misteriozni partner popularne Miki pominje kao osoba koja zapravo stoji iza pljačke, a policija će ove navode ispitati u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading