UDARAO ME RUKAMA I NOGAMA, NISAM ZNALA DA LI ĆU OSTATI ŽIVA: Pacijent PREBIO medicinsku sestru!

Autor:

Svet

20.01.2023

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim farmaceuta tokom napada niko nije priskočio da joj pomogne.

UDARAO ME RUKAMA I NOGAMA,  NISAM ZNALA DA LI ĆU OSTATI ŽIVA: Pacijent PREBIO medicinsku sestru!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Nasilje

Zadarski penzioner prebio je u sredu 27-godišnju medicinsku sestru Doma zdravlja Zadarske županije nakon što je oko 14.20 sati igrom slučaja sreo u apoteci gde je došao da podigne lek koji mu je ona ranije uputila iz ambulante njegovog lekara, piše Slobodna Dalmacija.

Budući da je doza leka bila manja od one koju je tražio, 73-godišnjak se najpre prepirao s apotekarkom, a onda je i fizički nasrnuo na medicinsku sestru koja je u tom trenutku ušla u apoteku kako bi uzela lek za drugog pacijenta.

- Glupa si - rekao joj je čim ju je video pokazujući joj rukom kako bi trebalo da je dobro "izbubeca".

Nakon što ga je prepoznala kao novoupisanog pacijenta i pokušala da ga smiri rekavši mu da njegov problem može odmah da se rešiti, te ga uz to upozorila da spusti ruku kojom joj je pretio, 73-godišnjak ju je drugom rukom pritisnuo na pod nakon čega je, dok su kupci koji su došli po lek, vrištali, počeo da je udara rukama i nogama.

- Klompa mi je odletela u ugao apoteke. Ljudi su vrištali, a čovek me udarao rukama i nogama. Nisam znala da li ću ostati živa. Pokušavala sam da se iskobeljam, branila sam se, lamatala sam rukama i nogama. Činilo mi se da ta noćna mora traje čitavu večnost, dok mi konačno u pomoć nije priskočio farmaceut iz apoteke koji je, na sreću, uspeo da ga zaustavi - opisala je napad koji je doživela.

Oboje su kažnjeni

Osim farmaceuta tokom napada niko nije priskočio da joj pomogne.

- Da se radnik apoteke nije umešao, ne znam kako bih prošla. On je nekako uspeo da ga smiri, a ovaj mi je, zamislite, nakon svega rekao da je postupio u afektu i da je najbolje da sve zaboravimo. Valjda je njemu normalno da nekoga pretuče. Pozvala sam policiju, međutim, kada su došli, on je već bio otišao - ispričala je medicinska sestra dodajući da joj nije jasno zbog čega radnice apoteke nisu stisnule dugme za tihi poziv policiji.

- Policija je došla na mesto događaja, međutim, 73-godišnjak je već otišao. Ispala sam i ja kriva jer sam se branila da me ne ubije, ali su mi rekli da to ne smem jer sam tako učesnica u tuči. Samo sam se branila ako se tako može nazvati lamatanje rukama i nogama - razočarana je Zadranka koja u sedam godina rada nije nikada doživela ovakav napad.

Ona kaže da su medicinske sestre često izložene verbalnim napadima, jer je u Domu zdravlja zbog kroničnog manjka lekara vrlo teška situacija.

Policija je incident zavela pod narušavanje javnog reda i mira navodeći da su se u apoteci sukobili 74-godišnjak i 27-godišnjakinja.

Naveli su da su nakon uvreda jedan drugog gurali, kao i da su ih razdvojili policajci.

Oboje su dobili optužni predlog zbog naročito drskog ponašanja, a izdata im je i mera zabrane približavanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
veljko

21.01.2023 18:17

ma vazi,ona je malo nevinasce-dusica nije nista kriva