KATANAC NA MEKDONALDS U BIH: Evo zbog čega je gigant brze hrane rešio da se povuče - razlog je SKANDALOZAN!

Autor:

Svet

16.01.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji Mekdonaldsov hamburger poslužen je u Sarajevu 30. decembra.

KATANAC NA MEKDONALDS U BIH: Evo zbog čega je gigant brze hrane rešio da se povuče - razlog je SKANDALOZAN!

Foto: pixabay.com

Nakon deset godina poslovanja u BiH, čuveni gigant brze hrane Mekdonalds rešio je da se povuče iz ove zemlje i sačuva svoju reputaciju tako što će izbeći dalje narušavanje imidža brenda, koje je nastupilo zahvaljujući direktoru filijale u Bosni.

Naime, u tekstu objavljenom u listu "Kleine Zeitung"  otkriva se da je direktor Mekodnaldsa u Bosni, Haris Ihtijarević, privukao pažnju svojom ekstravagancijom i mnogim nedoslednostima u rukovodstvu:

- Nagomilali su se veliki dugovi. Navodi se da je reč o obavezama u iznosu od 1,2 miliona Konvertibilnih maraka. Osim toga, korisnik franšize izgubio je spor protiv Raiffeisenbanke oko zakupa poslovnog prostora u "Titovoj ulici" u Sarajevu.

Ono što je bila kap koja je prelila čašu u "poslovanju" Ihtijarevića, prema pisanju "Kleine Zeitung" bila je upravo činjenica da se direktor filijale u Bosni rešio na račun firme počastiti Bentlijem.

- Navodno je iznajmio engleski luksuzni automobil o trošku Mekdonaldsa - piše "Kleine Zeitung".

IZNENADNI OTKAZ

150 zaposlenih saznalo je 30. decembra da se sutradan više ne moraju pojavljivati ​​na poslu. Prema navodima McDonald'sa, trenutno se ne planira nova licenca u BiH. 

Poslednji hamburger poslužen je u Sarajevu 30. decembra. 

- Gužva ispred McDonald'sa u glavnom gradu BiH Sarajevu poput one 30. decembra 2022. godine nije zabeležena od njegovog otvaranja 2012. godine. Tog dana je vladalo veliko interesovanje za hamburgerom jer je McDonald's poslednji gigant brze hrane koji se poslužuje u BiH. Ono što je dugo najavljivano postalo je stvarnost za nekoliko dana: Amerikanci su zatvorili svoja vrata u Bosni i Hercegovini i napustili tržište - piše pored ostalog Marko Petelin u listu „Kleine Zeitung".

Mekdonalds zapravo nije "cvetao" u Bosni

Uz trenutna poskupljenja, prosečna neto primanja od oko 530 evra nisu dovoljna ni za pokrivanje prosečnih troškova života četveročlane porodice, pa je zbog toga kupovina u Mekdonaldsu bila pravi luksuz.

- Poznata ćevabdžinica u Sarajevu je prilikom otvaranja McDonald's na sebe privula pažnju jer je kao domar komšija na naselje poslala ogroman pladanj sa ćevapčićima. Vlasnik ćevabdžinice je poručio da konkurencija stimuliše poslovanje i da on smatra da dolazak McDonald'sa neće značiti da će Bosanci u buduće jesti manje ćevapa. Oni su, barem početkom 2023. godine, zapravo pravi pobednici - piše MDR.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading