MILO ZIMOVAO ZA SVE PARE! Noć u hotelu vrednu 20.000 evra pravdao diplomatskim susretom!

Autor:

Svet

16.01.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đukanović u Sent Moricu boravio sa suprugom i dva službenika Uprave policije koji ga obezbeđuju.

MILO ZIMOVAO ZA SVE PARE! Noć u hotelu vrednu 20.000 evra pravdao diplomatskim susretom!

Foto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je sa suprugom i dva službenika Uprave policije koji ga obezbeđuju, boravio od 30. decembra do 7. januara u luksuznom hotelu "Grand Hotel des Bains Kempinski" u švajcarskom mondenskom odmaralištu Sent Moric, objavile su "Vijesti". Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da su troškovi po osnovu službenog putovanja njihovih službenika iznosili preko 11.000 evra.

Troškove obezbeđenja štićenih ličnosti snosi država, prenose "Vijesti".

- Od ukupnog iznosa, 8.931,42 evra se odnosi na hotelski smeštaj, a troškovi za dnevnice su iznosili 2.209,20 evra - navodi se u odgovorima MUP-a.

Na sajtu hotela se dolazi do podataka da ja za datume u kojima je boravio Đukanović, kraj 2022. i početak ove godine, najjeftiniji smještaj može naći za oko 1.800 evra za noć u sobi od 25 kvadrata, dok apartmani počinju od 2.500 evra za noć do preko 13.000 evra za predsednički apartman. Hotel nudi i „rezidencije“ koje počinju od 5.000 evra za noć, a najskuplja je 20.000 evra. Takođe, nije moguće u tim datumima sobu koristiti manje od sedam dana, "Vijesti".

U imovinskom kartonu Đukanovića vidi se da je prijavljena plata predsednika oko 2.200 evra mesečno, dok njegova supruga Lidija prima nešto preko 900 evra.

Đukanović koji je i lider Demokratske partije socijalista je u Švajcarsku otišao 30. decembra i to nakon radne posete Istanbulu.

Uz objašnjenje da ima „diplomatski susret“, iz najvećeg turskog grada je odleteo na sever Italije gde se iskrcao, a Vladin avion se vratio u Podgoricu.

Iz Vlade Crne Gore je „Vijestima“ ranije nezvanično rečeno da Đukanović jeste tražio da avion leti rutom Podgorica-Istanbul-Bergamo-Podgorica i da je u zahtevu navedeno da je tome razlog diplomatski susret, "Vijesti".

Kabinet predsednika Crne Gore nije obavestio javnost o tome sa kojim diplomatom ili stranim zvaničnikom se Đukanović navodno sreo u Bergamu ili bilo gde u Italiji.

***

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading