NOVAK VEĆ HLADI ŠAMPANJAC: Veliki Đokovićev rival se POVUKAO sa US Opena!

Autor:

Sport

28.08.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna briga manje za drugog tenisera sveta.

NOVAK VEĆ HLADI ŠAMPANJAC: Veliki Đokovićev rival se POVUKAO sa US Opena!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Japanski teniser Kei Nišikori doneo je tešku odluku o povlačenju sa poslednjeg grend slem turnira sezone, prestižnog US Opena, što su potvrdili organizatori ovog teniskog spektakla. Nažalost, Nišikori je primoran da propusti ovaj važan turnir zbog povrede kolena, koja ga muči već neko vreme.

Inače, voljom žreba je bilo planirano da Nišikori započne svoj put u "Velikoj jabuci" u okršaju sa brazilskim teniserom Felipeom Meligenijem Alvesom u prvom kolu. Međutim, njegova povreda ga je primorala da promeni svoje planove i odluči da se ne pojavi na terenu. Umesto njega, "laki luzer" Australijanac Džejms Dakvort će imati priliku da zaigra.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Kei Nišikori

Nišikori je kroz svoju karijeru ostvario značajne uspehe, a posebno ga pamte po njegovom sjajnom rezultatu na US Openu 2014. godine. Tada je uspeo da se plasira u finale, kada je u polufinalu šokirao teniski svet i porazio Novaka Đokovića, u njegovom meču karijere, ali je na njegovu žalost poražen od hrvatskog tenisera Marina Čilića sa rezultatom 6:3, 6:3, 6:3. Taj trenutak ostaje upamćen kao jedan od ključnih trenutaka u Nišikorijevoj karijeri.

Podsetimo, US Open počinje danas u Njujorku, a na teren će trojica srpskih tenisera. Novak Đoković će igrati protiv Aleksandra Mulera, Laslo Đere protiv Brendona Nakašime, dok će Miomir Kecmanović ukrstiti rekete sa Huanom Pablom Variljasom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading