NOLETOV RIVAL SE BODE: Francuzu život zavisi od terapije koju daje sam sebi svakih 15 dana

Autor:

Sport

28.08.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moram sebi da dam injekciju svake dve nedelje, celog života. Osećam se loše, rekao je Đokovićev prvi protivnik na US openu.

NOLETOV RIVAL SE BODE: Francuzu život zavisi od terapije koju daje sam sebi svakih 15 dana

Foto: Tanjug/AP

Teniski teren na US openu

Novak Đoković započinje noćas (oko 2.30) pohod na četvrtu titulu na US openu i rekordan 24. grend slem kojim bi se izjednačio sa legendarnom Margaret Kort. Noletov prvi rival biće Francuz Aleksandar Miler sa kojim se do sada nije sastajao, a bez obzira na ishod meča obojica će biti pobednici.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Miler

Naravno, svi u Srbiji priželjkuju Novakov trijumf i nastavak puta ka tituli, dok bi 84. teniser sveta morao da se zadovolji time što uopšte igra tenis. Naime, Miler boluje od neizlečive Kronove bolesti. To je hronična bolest creva zbog koje je Francuz često loše, a kako ishod ne bi bio fatalan mora da se bode injekcijama dva puta mesečno.

- Moram sebi da dam injekciju svake dve nedelje, celog života. To nije tako lako, ali pokušavam da se izborim. Ponekad se osećam prilično loše - otkrio je Miler.

Njemu su lekari savetovali da batali sportsku karijeru i da pokuša da živi koliko toliko normalno, ali on ne planira da se preda.

- Nije bilo lako jer mi je doktor rekao da ako želim da budem u dobroj formi, moram da prekinem tenis i sport uopšte. Kada si profesionalni teniser, treniraš svaki dan, tako da veoma je teško. Morao sam to da zaustavim. Prestao sam da treniram možda dva meseca, uzimao sam dosta kortizona. To je proces sa ovom bolešću. Tako da sada pokušavam da upravljam time - rekao je Francuz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Nebitno

28.08.2023 15:59

Alo ljudi,čovek je ozbiljno bolestan,kakav je ovo naslov?