NOVAK ZAKUCAN, ALI MORA DA STREPI: Đokoviću kraj sezone i dalje u magli

Autor:

Sport

21.10.2024

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole čeka rasplet.

NOVAK ZAKUCAN, ALI MORA DA STREPI: Đokoviću kraj sezone i dalje u magli

Foto: www.profimedia.rs

Novi ponedeljak, nova ATP lista. Ali se poredak u vrhu nije menjao. Janik Siner i dalje je prvi reket sveta. Italijan na čelnoj poziciji ima 11.920 bodova. Iako će ove sedmice izgubiti 500 poena jer se neće takmičiti u Beču, njegovo mesto nije ugroženo. Iza njega su Karlos Alkaras sa 7.120 bodova i Aleksandar Zverev sa 6.795.

Novak Đoković i dalje je četvrti teniser sveta, dok se u trci za Završni masters u Torinu ovog ponedeljka nalazi na šestom mestu. Rafael Nadal pred oproštaj od tenisa zauzima 151. poziciju. Nole ima 6.210 poena. U borbi za Završni masters srpski teniser je na dobrom šestom mestu, ali će se ove sedmice njegovi najveći konkurenti u trci za turnir u Torinu takmičiti u Bazelu i Beču. Srpski teniser nije otkrivao kakav je njegov plan do kraja sezone i hoće li igrati još neki zvanični turnir do egzibicije sa Huanom Martinom del Potrom u decembru.


Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je na 58. mestu, dok je Dušan Lajović 74. Hamad Međedović zauzima 155. mesto. Pred svoj poslednji turnir, završnicu Dejvis kupa i sam kraj karijere Rafael Nadal zauzima 151. mesto. S obzirom da neće igrati do Malage, njegov plasman mogao bi i da se pokvari do odlaska u penziju.

Podsetimo, Novak Đoković i u 38. godini drži teniske lekcije mlađim teniserima, s tim da mu je sve teže da izađe na kraj sa Janikom Sinerom i Karlosom Alkarazom. Međutim, za nekoga ko je osvojio 99 titula, od toga 24 grend slema, 40 mastersa, kao i zlato na Olimpijskim igrama teško da se može reći da je u nečemu slab.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading