NOVAK ĆE BITI ŠOKIRAN! Oglasio se hejter srpskog asa, ali ovaj put u drugačijem izdanju - "Prošao je kroz oluju i postao..." (FOTO)

Autor:

Sport

15.10.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapanjujuće priznjanje!

NOVAK ĆE BITI ŠOKIRAN! Oglasio se hejter srpskog asa, ali ovaj put u drugačijem izdanju - "Prošao je kroz oluju i postao..." (FOTO)

Foto: Profimedia

Mats Vilander, nekadašnji svetski broj jedan, prokomentarisao je poraz Novaka Đokovića u finalu Šangaja od Janika Sinera. Vilander smatra da i pored poraza, Novak i dalje daje sve od sebe kako bi se nosio sa dosta mlađim protivnicima.

Vilander ističe da Novak pokazuje želju da nastavi da igra zbog mladih igrača poput Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. On primećuje da Novak, iako možda više nije na vrhuncu forme, svakodnevno ulaže maksimum kako bi ostao konkurentan, čak i nakon operacije kolena.

- Mislim da nam Novak govori da želi da nastavi da igra zbog ovih momaka, Karlosa Alkaraza, Janika Sinera i ostalih. Kao da kaže, oni su tako dobri da me guraju da igram još bolje i bolje. Možda Novak više nije tako dobar kao što je bio, ali i dalje ulaže svoj maksimum svaki dan i u stanju je sve da to postigne, iako je čak imao i operaciju kolena - kaže Vilander.

Republika

Foto: Printscreen/Eurosport

Glavna meta za prozivanje mu je Novak: Mats Vilander

Analitičar "belog sporta" naglašava da Novakovu karijeru obeležavaju rivalstva sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Ističe da je Novak veoma ponosan što se nadmetao sa njima tokom cele karijere i na kraju završio na vrhu, preživevši njih dvojicu. Vilander primećuje da Novakov uticaj na današnje igrače, posebno u pogledu fizičke pripreme, takođe ima veliki značaj.

- Mislim da je Novak veoma ponosan jer se nadmetao sa Federerom i Nadalom tokom cele karijere i na kraju završio na vrhu u odnosu na njih dvojicu. Jeste on mlađi od njih, ali ih je preživeo. Prošao je kroz oluju i postao teniser sa najviše uspeha. Koliki je uticaj velike trojke na Sinera i Alkaraza to baš Đoković najbolje vidi, jer zna koliko su Federer i Nadal uticali na njega. Uostalom, Novakov uticaj na današnje igrače je takođe veliki, pogotovo kada je u pitanju njihova fizička priprema - naveo je on.

Vilander ističe da Novakov uticaj na Sinera i Alkaraza, kao i na druge mlade igrače, nije zanemarljiv. On naglašava da Novakov primer i postignuća služe kao inspiracija mlađim generacijama tenisera.

Na kraju, Vilander zaključuje da je Novak prestao da brine o Federeru i Nadalu, prevazišavši ih u broju pobeda na gren slemovima i ostvarivši gotovo sve rekorde koji vrede. Vilander ističe da sada više ne postoji mogućnost da neko od njih pretekne Novaka.

- Novak je prestao da brine o Rodžeru i Rafi. Prevazišao ih je u broju pobeda na gren slemovima i gotovo svim rekordima koji vrede. Naravno, sada više i ne postoji mogućnost da ga neko od njih pretekne - zaključio je Vilander.

Mats Vilander je svojim komentarima stavio u fokus Novakovu motivaciju, uticaj rivalstva sa Federerom i Nadalom, kao i njegovu inspirativnu ulogu za mlađe generacije tenisera. Svojim iskrenim i analitičkim pristupom, Vilander je pružio dublji uvid u Novakovu karijeru i uticaj na svet tenisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading