ĐOKOVIĆ IMA SAMO REČI HVALE ZA SINERA! "Čim dobije malo kraću loptu, preuzima inicijativu!"

Autor:

Sport

14.10.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako poražen, Novak je izneo niz pohvala na račun svog rivala.

ĐOKOVIĆ IMA SAMO REČI HVALE ZA SINERA! "Čim dobije malo kraću loptu, preuzima inicijativu!"

Foto: www.profimedia.rs

Nakon petogodišnje pauze, Novak Đoković se vratio na turnir u Šangaju, ali nije uspeo da osvoji ovaj bitni masters. U finalu ga je zaustavio mladi Janik Siner, koji je postigao svoju treću pobedu nad Novakom u jednoj sezoni, izjednačivši tako rekord Rafaela Nadala iz 2013. godine.

Iako poražen, Novak je izneo niz pohvala na račun svog rivala, ističući njegov napredak u igri. 

- Sveukupno, mislim da ima sve udarce. Izuzetno je poboljšao servis, to mu je postalo veliko oružje. Veoma je agresivan sa osnovne linije. Čim dobije malo kraću loptu, preuzima inicijativu. Veoma je dobar sa forhendom i bekhendom, ne pravi mnogo grešaka i pokušava protivniku da oduzme vreme - rekao je Novak o igri Italijana, pa otkrio i šta ga podseća na sebe:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Janik Siner

 

Ono što kod njega podseća na mene je stvar koju sam ja godinama radio stalno, igrao taj tenis brzog tempa, gde sam odizimao vreme protivniku, na neki način gušio protivnika.

Kako je priznao, Siner rivala sve vreme stavlja pod pritisak.

To je ono što želite, da se protivnik uvek oseća pod pritiskom vaših udaraca, vaše brzine, vašeg prisustva na terenu. On to ima, ove godine je bio konstantan, što je stvarno vrlo impresivno - zaključio je Đoković.

Novak Đoković se vratio na turnir u Šangaju nakon pet godina, ali nažalost nije uspeo da osvoji titulu. Ipak, njegove pohvale na račun mladog Janika Sinera pokazuju njegovu sportsku zrelost i fokusiranost na suštinske vrednosti tenisa. Ovaj turnir je još jedna prilika da se vidi Đokovićeva posvećenost i poštovanje prema svojim rivalima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading