NOVAK JE VEĆI OD TENISA: Bogdan Obradović objasnio kako je Đoković "prešao igricu" svog sporta

Autor:

Sport

14.10.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siner, Alkaraz, ali i Federer su najbolja potvrda za to, kaže bivši selektor Srbije.

NOVAK JE VEĆI OD TENISA: Bogdan Obradović objasnio kako je Đoković "prešao igricu" svog sporta

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković još jednom je demonstrirao silu i nadmoć u tenisu. Jeste Nole poražen u finalu mastersa u Šangaju od Janika Sinera sa 7:6, 6:3 i nije uspeo da osvoji jubilarnu 100. titulu u karijeri, ali to što je u 38 godini i dalje na vrhunskom nivou da uopšte igra finale mastersa protiv mnogo mlađih od sebe svedoči o tome koliko je srpski as iznad pukih rezultata. To u razgovoru za Republiku konstatuje i nekadašnji selektor Srbije u Dejvis kupu Bogdan Obradović.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Zna Novakove kvalitete: Bogdan Obradović

- Deca su izgleda konačno sazrela pa je Novak dobio konkurenciju posle dosta godina dominacije. Siner i Karlos Alkaraz, pa i ostali, su došli do svoje prave forme i sada Novak mora da igra svoj najbolji tenis da bi ih pobedio. Sada sa punih 37 godina je pitanje da li može da igra taj pun gas, pa i da li to želi na "manjim" turnirima jer je Đoković više puta istakao da su mu prioritet grend slemovi i napad na titulu u Dejvis kupu dogodine. Upravo to dokazuje Novakovu veličinu, kada je on od mastersa i Završnog mastersa sezone u Torinu napravio "manje turnire" - počeo je priču nekadašji Noletov trener, pa dodao:

- Drugi argument o Novakovoj veličini videli smo na tribinama. Rodžer Federer i Karlos Alkaraz zajedno sede i gledaju finale između Đokovića Sinera. Švajcarac je kao Novakova generacija odavno u penziji, Španac kao predstavnik mlade generacije ispao, a Nole igra.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak igra, a Federer i Alkaraz zajedno na tribinama

Što se tiče turnira i igara do kraja sezone čak ni sam Novak ne zna šta ga čeka. On jeste na spisku za masters u Parizu na kojem brani titulu, ali postoji šansa da se uopšte ne pojavi u Bersiju. Samim tim on još nema obezbeđen plasman na Završni masters u Torinu, ali izgleda da ga to previše ni ne zanima.

- Novak je apsolutni gospodar svojih osećanja. Samo on zna šta mu je sada i koliki motiv. Fokus mu je bio na zlatu na Olimpijskim igrama i osvojio ga je. Sada želi tu stotu titulu, želi još grend slemova i da pokuša da odvede Srbiju još jedne titule u Dejvis kupu. Usput će sigurno igrati i masterse, ali jasno je da neće gurati preko svojih mogućnosti po svaku cenu. On želi da pokaže šta zna i ume, ali fokus sigurno neće promeniti pod nekakvim pritiskom potencijalnog pada na ATP listi - zaključio je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading