IZGUBIO SAM OSMEH ZBOG SKANDALA! Siner otvorio dušu nakon trijumfa - Pokušavam da ne pravim probleme...

Autor:

Sport

13.10.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška godina za tenisera.

IZGUBIO SAM OSMEH ZBOG SKANDALA! Siner otvorio dušu nakon trijumfa - Pokušavam da ne pravim probleme...

Foto: www.profimedia.rs

Mladi italijanski teniser Janik Siner je ostvario veliki uspeh osvojivši turnir u Šangaju, pobedivši u finalu nijednog manje nego najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića. Međutim, iza ovog velikog trijumfa krije se priča o teškoćama i pritiscima koje je Siner doživeo tokom protekle sezone.

Jedna od najvećih prepreka s kojom se Siner suočavao bila je optužba za korišćenje zabranjene supstance klostebola, što je rezultiralo doping skandalom. Iako je Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) oslobodila Siner krivice, Svetska antidoping agencija (WADA) iznela je slučaj pred Sud za sportsku arbitražu (CAS), tražeći suspenziju mladog tenisera.

- Znam da je ova godina bila veoma, veoma teška za mene zbog drugih okolnosti. U nekim trenucima sam izgubio osmeh jer sam imao problema van terena i oni su mi još uvek u mislima - rekao je nakon pobede nad Đokovićem italijanski teniser Janik Siner.

Siner je otvoreno govorio o teškoćama s kojima se suočavao, ističući da je "izgubio osmeh" zbog problema van terena koji su ga okruživali. Ipak, uspeo je da pronađe motivaciju i snagu da ostvari sjajne rezultate na terenu.

Foto: Tanjug/AP

Ova godina je bila teška za njega: Janik Siner

- Tako da sam samo pokušao da uživam na terenu na najbolji mogući način. I, očigledno, uspeh je nešto veliko, i onda je lepo reći hvala svim ljudima koji svakodnevno rade sa mnom, koji me verovatno poznaju više od svih drugih ljudi. Samo pokušavam da ostanem veoma miran i da ne pravim probleme ako promašiš udarce ili ponekad ne budem imao sreće. Znate, samo pokušavam da nastavim sa najboljom energijom koju imam tog dana. Svaki dan je malo drugačiji, tako da sam srećan kako se nosim sa situacijama na terenu - dodao je Siner.

Pored emotivnih izazova, Siner je imao izuzetno uspešnu sezonu, osvojivši turnire poput Australijan Opena, Roterdama, Majamija, Sinsinatija i US opena. Iako je povreda uticala na njegovo učešće na nekim turnirima, Siner je uspeo da se izbori sa svim izazovima i da zabeleži impresivne rezultate.

Janik Siner je kroz izazove i prepreke uspeo da pronađe svoj put do vrha teniskog sveta, ostvarujući impresivne rezultate uprkos teškoćama. Njegova emotivna otvorenost nakon pobede nad Đokovićem pruža uvid u mentalnu snagu i odlučnost mladog tenisera, čineći ga inspiracijom za mnoge u svetu tenisa i van njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading