OVDE NEŠTO SMRDI! Čuveni novinar opleo po Sineru žešće nego ikad - Da neko bude toliko trapav, a još ima i upozorenje...?

Autor:

Sport

07.10.2024

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje rupe u logici

OVDE NEŠTO SMRDI! Čuveni novinar opleo po Sineru žešće nego ikad - Da neko bude toliko trapav, a još ima i upozorenje...?

Foto: Tanjug/AP

Italijanski teniser Janik Siner, trenutno u Šangaju gde se takmiči na turniru masters serije, suočava se sa ozbiljnim optužbama za doping, što je tema koja je privukla pažnju javnosti širom sveta. Džon Verthajm, novinar portala "Sports Ilustrejted", istakao je nelogičnosti u celokupnoj situaciji, istražujući kako bi mogao vrhunski teniser rizikovati svoju karijeru i ugled.

Verthajm je istakao da postoji niz nelogičnosti u slučaju Janika Sinera. Kao sveži šampion jednog od najvećih turnira, Siner je uživao besprekoran ugled i unosne sponzorske ugovore, što čini sumnjivim da bi rizikovao sve to upotrebom nedozvoljenih supstanci.

- Postoji rupa u logici na obe strane. U Sinerovu odbranu, malo smisla ima to da bi igrač iz vrha, sveži šampion jednog od najvećih turnira, mesecima pre narednog turnira, neukaljane reputacije i ugovorom sa sponzorom od devet cifara… Rizikovao sve to. Kako bi se dopingovao. U martu. U toj količini. Jednostavno, stvari se ne slažu - napisao je on prvo deo posvećen odbarni italijanskog tenisera.

Takođe, upitao se kako bi tim vrhunskih trenera i sportskih naučnika mogao tako nepažljivo postupiti, koristeći zabranjenu supstancu za tretiranje obične posekotine, što je ocenio kao "galaktički, umno-savijajući, erodefinišući tip zapostavljanja".

- Ni njegova odbrana nije uverljiva. Da tim utreniranih, iskusnih trenera i sportskih naučnika bude baš toliko trapav? Koristili su proizvod koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci WADA – za koji znaju da je na listi, sa kojim imaju problematičnu istoriju, koji je prodavan u paketu sa upozorenjem na doping – za tretiranje posekotine? I onda, bez rukavica, masirali sportistu vrednog 100 miliona dolara? - dodao je Džon.

Sinerova sudbina trenutno je neizvesna, s obzirom na to da je WADA zvanično podnela žalbu, a Sud za sportsku arbitražu će doneti konačnu odluku u narednim mesecima. Ovaj slučaj predstavlja ozbiljan test integriteta i profesionalizma u svetu tenisa, dok ljubitelji ovog sporta širom sveta sa nestrpljenjem očekuju ishod.

Doping skandal oko Janika Sinera izazvao je žestoku polemiku među ljubiteljima tenisa, a brojni stručnjaci izneli su svoje mišljenje o ovoj kontroverznoj temi. Dok jedni podržavaju tenisera i izražavaju sumnju u celu situaciju, drugi smatraju da je neophodno sprovesti temeljnu istragu kako bi se očuvala čistota sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading