UZIMAO JE LEKOVE PRED SVAKI TURNIR! Nadal izneo šokantne detalje o teniseru - Navikao je na igranje uz bol!

Autor:

Sport

13.10.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naikao je tako.

UZIMAO JE LEKOVE PRED SVAKI TURNIR! Nadal izneo šokantne detalje o teniseru - Navikao je na igranje uz bol!

Foto: Tanjug/AP

David Ferer i Rafael Nadal

Legendarni teniser Rafael Nadal nedavno je objavio svoje povlačenje iz sveta tenisa, što je izazvalo veliku pažnju javnosti. Međutim, njegov stric i nekadašnji trener, Toni Nadal, otkrio je neke šokantne detalje o Rafaovoj karijeri.

Toni Nadal je istakao da se Rafael navikao na igru uz bol, te da je često igrao i trenirao uprkos ozbiljnim problemima. On je čak izneo tvrdnju da od 2005. godine Rafael nije završio nijedan trening niti odigrao grend slem bez uzimanja lekova protiv bolova. Ove informacije su izazvale značajnu pažnju javnosti i postavile pitanje o ceni uspeha u vrhunskom sportu.

- Rafa se navikao na igranje uz bol, ali sam rekao njegovom ocu da bismo mogli da vratimo pet, šest grend slemova da smo predali svaki put kada je imao probleme - rekao je Toni Nadal.

Foto: Tanjug/AP

Toni Nadal i Rafael Nadal

Toni Nadal je takođe podelio svoje razmišljanje o tome kako su njihovi odlasci na teren uprkos povredama mogli da utiču na Rafaelovu karijeru. On je istakao da je savetovao Rafaelovom ocu da bi mogli da vrate pet ili šest grend slemova da su predali svaki put kada je Rafael imao probleme. Ova izjava baca novo svetlo na mentalnu i fizičku izdržljivost koja je neophodna za uspeh na vrhunskom nivou u tenisu.

- Od 2005. on praktično nije završio nijedan trening, nije odigrao nijedan grend slem bez uzimanja lekova protiv bolova - istakao je Toni.

Toni Nadal je takođe progovorio o problemima modernog tenisa, ističući da je brzina igre dovela do naglih pokreta i ozbiljnih povreda. On je naglasio da brzina loptice utiče na naglost pokreta igrača, što može dovesti do ozbiljnih problema. Ova zapažanja bacaju novo svetlo na izazove sa kojima se suočavaju današnji teniseri.

- Današnji tenis je gori zbog brzine kojom se igra, jer kada loptica leti brže pokreti su nagliji i pre ili kasnije napravićete neki pokret koji će vam doneti ozbiljan problem - poručio je iskusni teniski stručnjak.

 Ove informacije će sigurno ostaviti dubok trag u svetu tenisa i otvoriti nova pitanja o cenama uspeha na najvišem nivou sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading