ČAK JE I NADAL PRIZNAO DA JE NOVAK NAJBOLJI IKAD: Brojke ne lažu, nema dileme

Autor:

Sport

10.10.2024

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj sjajne, ali ne i najbolje karijere

ČAK JE I NADAL PRIZNAO DA JE NOVAK NAJBOLJI IKAD: Brojke ne lažu, nema dileme

Foto: Tanjug/AP

Toni i Rafael Nadal

Rafael Nadal je doneo (ne)očekivanu odluku da stavi tačku na svoju prebogatu tenisku karijeru. Jutros se oglasio na društvenim mrežama i potvrdio da će mu poslednji turnir u karijeri biti Dejvis Kup krajem ove godine. 

U emotivnom obraćanju, Nadal se zahvalio celokupnoj teniskoj industriji, svim svojim kolegama teniserima, kao i najvećim rivalima sa kojima je proveo mnogo sati na terenu. Istakao je da se oseća veoma srećnim zbog svih iskustava koja je doživeo tokom velike karijere.

Republika

Foto: Profimedia

Novak i Rafa na poslednjem međusobnom duelu

Nadalova teniska karijera obilovala je sjajnim rezultatima i suvišno je pričati o njegovim dostignućima. Mnogo se polemike vodilo o tome da li je on "GOAT", odnosno najbolji ikada, ili su to ipak Novak ili Rodžer. Nama je odgovor prilično jasan, a mišljenje Srba deli i Rafin stric Toni koji je prošle godine izjavio da je realnost da je Đoković ipak nedostižan na vrhu najboljih.

- Novak Đoković je veliki šampion i biće veoma teško dostići ga, ne samo za mog bratanca, nego za bilo koga - rekao je Toni i dodao:

Veoma je teško odrediti ko je najbolji u istoriji, ali morate se odlučiti za Đokovića jer titule govore u njegovu korist. Iako lično mislim da je Rodžer Federer povremeno uspevao da igra tenis na višem nivou od Novaka, realnost je da u svetu sporta brojevi ne lažu, a oni govore da je Đoković bez dileme najbolji ikada.

Odnos u pobedama u međusobnim duelima je na strani Đokovića koji je 31 put trijumfovao protiv Španca, dok je Rafa slavio u 29 navrata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading