SINER PROGOVORIO O DOPING SKANDALU: "Desilo se, i dalje sam iznenađen!"

Autor:

Sport

04.10.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siner će na mastersu u Šangaju pokušati da postane prvi teniser još od Rafaela Nadala 2018. godine.

SINER PROGOVORIO O DOPING SKANDALU: "Desilo se, i dalje sam iznenađen!"

Foto: www.profimedia.rs

Italijanski teniser Janik Siner izrazio je danas svoje uverenje da će se pozitivno rešiti njegov slučaj, uprkos žalbi Svetske antidoping agencije (WADA) koja traži njegovu suspenziju. Siner (23) je bio pozitivan na supstancu klostebol tokom Indijan Velsa, a WADA je donela odluku da zatraži od Suda za sportsku arbitražu da bude kažnjen i suspendovan između godine i dve.

- Bio sam pomalo iznenađen žalbom WADA, ali sa druge strane, znao sam da bi to moglo da se desi. Desilo se, i dalje sam iznenađen, ali sarađivaću kao i ranije. Imao sam tri saslušanja, koja su mi išla na ruku. Bilo je dobro, ali sad da vidimo - rekao je Siner na današnjoj konferenciji za medije u Šangaju.

Italijan ne krije svoj optimizam. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

 

- Veoma sam uveren da će se slučaj rešiti pozitivno, u moju korist. Bio bih veoma, veoma iznenađen kad bi se desilo suprotno. To nije situacija u kojoj se osećam prijatno, to je sigurno jer sam mislio da je sve gotovo, tako da mi nije lako - zaključio je Siner.

Siner će na mastersu u Šangaju pokušati da postane prvi teniser još od Rafaela Nadala 2018. godine koji je uspeo da osvoji tri masters turnira iz serije 1000 u jednoj godini. Ove sezone, Siner je osvojio oba masters turnira u Sjedinjenim Američkim Državama, u Majamiju i Sinsinatiju. U prvom kolu mastersa u Šangaju, Sineru će rival biti Japanac Taro Daniel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading