NEMA MESTA NA KOŽI KOJE NIJE BILO U MASNICAMA: Bivša tenisarka pričala o traumatičnom detinjstvu! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.10.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imala je uspešnu karijeru tokom devedesetih godina.

NEMA MESTA NA KOŽI KOJE NIJE BILO U MASNICAMA: Bivša tenisarka pričala o traumatičnom detinjstvu! (VIDEO)

Foto: Printscreen/today

Bivša srpska teniserka Jelena Dokić odlučila je da javno progovori o svojoj teškoj životnoj priči kroz dokumentarni film "Nesalomiva", koji će biti ekranizacija istoimene knjige iz 2017. godine. U knjizi je detaljno opisala fizičko i psihičko zlostavljanje koje je trpela od strane svog oca Damira, koji je bio i njen trener.

Jelena Dokić je imala uspešnu juniorsku karijeru tokom devedesetih godina, osvojivši titulu najbolje juniorske teniserke sveta i trijumfujući na US Openu za devojčice 1998. godine. Njen seniorecki debi obeležio je pobedom nad Martinom Hingis na Vimbldonu, što je najavljivalo sjajnu budućnost za mladu teniserku.

Unatoč uspesima, Jelena se suočavala sa velikim pritiskom, kako sa teniskih terena, tako i van njih. Njen otac Damir, koji je bio i njen trener, vršio je ogroman pritisak na nju, što je rezultiralo fizičkim i psihičkim zlostavljanjem. Ovo je imalo veliki uticaj na Jeleninu mentalnu i emotivnu stabilnost, dovodeći je do depresije.

"Otac mi je često govorio „nemoj ništa da pričaš, ćuti ili ću te ubiti“. Ja do svoje 33 godine nisam znala da se nasmejem. Ljudi često žele da budete savršeni, posebno u sportu, a to je nemoguće. Život nije savršen. Bila sam ranjiva i mislila sam da je to moja slabost. Sada sam svesna da je to moja snaga", pričala je Jelena Dokić u jednom intervjuu.

Pogledajte i detalje dokumentarnog filma "Nesalomiva" u kojoj će javnost biti bliže upoznata sa torturom kroz koju je morala da prođe zbog nasilnog oca:

 

 

Jelena Dokić se odlučila da javno progovori o svojoj traumatičnoj prošlosti kako bi podigla svest o problemu zlostavljanja u sportu i poručila roditeljima da ne vrše pritisak na talente svoje dece. Njena hrabrost da se suoči sa ovom bolnom temom predstavlja važnu poruku o podršci i razumevanju u sportu i životu generalno.

Jelena Dokić je kroz svoju hrabru odluku da javno progovori o svojoj teškoj prošlosti postala glas žrtava zlostavljanja u sportu. Njen dokumentarni film "Nesalomiva" pruža uvid u borbu jedne talentovane sportistkinje sa pritiskom i traumom, istovremeno šaljući snažnu poruku o važnosti podrške, razumevanja i ljubavi u procesu ostvarenja sportskih snova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading