OKRENUO JE LEĐA NOVAKU! Teniser totalno promenio mišljenje o Đokoviću - "Prvo, ne znam kako to radi..."

Autor:

Sport

01.10.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko ovo nije očekivao.

OKRENUO JE LEĐA NOVAKU! Teniser totalno promenio mišljenje o Đokoviću - "Prvo, ne znam kako to radi..."

Foto: Profimedia

Ruski teniser Danil Medvedev, trenutno u Pekingu gde se bori za finale turnira iz serije 500, izneo je svoje mišljenje o trenutnoj formi rivala Novaka Đokovića. Iako je ranije hvalio srpskog tenisera, sada je istakao da je Đoković, kada je "u zoni", za njega najbolji igrač na svetu.

Uoči svog narednog meča protiv Karlosa Alkaraza, Medvedev je istakao da će to biti veliki test za njega, s obzirom na formu u kojoj se nalazi njegov protivnik.

- Mislim da je on za mene, i mislim da nisam jedini koji ću to reći, najbolji igrač na svetu kada je "u zoni" - rekao je Medvedev i opet okrenuo leđa našem teniseru

Ipak, ruski teniser je pohvalio Alkaraza, ističući da je trenutno u "zoni" i da će mu biti teško da se suprotstavi takvoj igri.

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

- Teško je igrati protiv njega. Mislim da je trenutno u zoni tako da će to biti veliki test za mene. Videćemo kakvu ću taktiku imati, šta ću raditi i misliti - dodao je Medvedev, dok će u  drugom polufinalu Pekinga igraće Janik Siner i Kinez Bu.

Iako je nedavno govorio o tome kako je Novak Đoković najveći u istoriji tenisa, Danil Medvedev sada ističe da je srpski teniser za njega najbolji na svetu kada je u pitanju forma "u zoni".

Ruski teniser je izrazio divljenje prema Đokoviću ističući neverovatnu konzistentnost u njegovim rezultatima, istakavši da je Đoković skoro na 50 odsto uspešnosti, odnosno da je igrao 70 grend slemova i bio u 35 finala.

- Prvo ne znam kako to radi, osećam da svi igrači, osim Novaka, Rodžera i Rafe, mogu da imaju loše dane i da gube od igrača koji su van Top 100 ili od kvlifikanata. To je normalno u sportu. Ali kada pogledam, Novak je skoro na 50 odsto, igrao je 70 grend slemova i bio je u 35 finala. Ne znam kako je to moguće? On izgleda nema loše dane. Zapravo, ima ih, kao i svi, ali i tada uspeva da pobedi. Ne znam kako to radi i zato je on za mene najveći u istoriji tenisa - rekao je Medvedev.

Medvedev je istakao da mu je fascinantno kako Đoković uspeva da ostvaruje takve rezultate i da je zato za njega najveći u istoriji tenisa.

U drugom polufinalu turnira u Pekingu, Janik Siner će se suočiti sa kineskim teniserom Buom. Ovo će biti zanimljiv meč koji će pružiti uvid u trenutnu formu ovih tenisera i njihovu spremnost za izazove na terenu.

Danil Medvedev je time još jednom pokazao da je svestan kvaliteta svojih protivnika, ali i da je svestan izazova pred kojima se nalazi. S obzirom na svoj izuzetan talenat i sposobnost prilagođavanja različitim stilovima igre, očekuje se da će i u budućnosti biti jedan od vodećih tenisera svetskog teniskog vrha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading