DIGITRONE U RUKE! Šta kažu KALKULACIJE? Evo na koliko Novak može da PRIĐE Sineru, ako OSVOJI titulu u Londonu!

Autor:

Sport

09.07.2024

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan zasigurno ostaje na liderskoj poziciji i posle trećeg Grend slema.

DIGITRONE U RUKE! Šta kažu KALKULACIJE? Evo na koliko Novak može da PRIĐE Sineru, ako OSVOJI titulu u Londonu!

Foto: www.profimedia.rs

Šokanatna eliminacija Janika Sinera već u četvrtfinalu Vimbldona, otvorila je širom vrata Novaku Đokoviću da se još više približi Italijanu.

Trenutno vodeći na ATP listi zaustavljen je od Rusa Danila Medvedeva, posle pravog maratona i pet setova (2:3), međutim, to neće uzdrmati njegovu čelnu poziciju među najboljim teniserima sveta.

Porazom od Medvedeva, koji je u 12. međusobnom duelu sa Janikom stigao do sedme pobede (uz pet trijumfa Sinera), prvi reket sveta imaće od narednog ponedeljka 9.750 bodova!

Naime, pošto je branio u Londonu prošlogodišnje polufinale, u kome je zaustavljen upravo od Đokovića, italijanski as je izgubio 320 bodova na ATP listi!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković i Janik Siner

Nasuprot njemu, Novak je još uvek u igri i čeka ga u sredu četvrtfinalni okršaj sa Australijancem Aleksom de Minorom (oko 16 časova). Ukoliko savlada popularnog Demona, Đoković će se za korak približiti odbrani finala, gde ga je lani zaustavio aktuelni šampion Vimbldona - Karlos Alkaraz.

Ukoliko, ipak, Nole podigne osmi pehar na "Old Ingland klabu", čemu se cela nacija nada, Đoković će stići do maksimalnih 9.160 bodova.

Prema tome, sa osvojenom titulom, srpski teniser će smanjiti zaostatak za Italijanom  na samo 410 bodova i na taj način se još više približiti povratku na prvo mesto ATP liste, gde je do skora suvereno vladao.

S druge strane, ukoliko bude zaustavljen u polufinalu, imaće 7.960 bodova, pa će minus za Sinerom iznositi 1.610 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading