NOVAK UKLET PRED POLUFINALE: Ono što je rival uradio moglo bi skupo da košta Đokovića

Autor:

Sport

11.07.2024

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as sutra igra protiv Lorenca Musetija u borbi za finale Vimbldona.

NOVAK UKLET PRED POLUFINALE: Ono što je rival uradio moglo bi skupo da košta Đokovića

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković igraće u polufinalu Vimbldona pošto mu je Australijanac Aleks de Minor predao četvrtfinalni duel bez borbe. Noletov naredni rival sutra biće dobro poznato lice Lorenco Museti. Italijan je u sredu proveo na terenu tri i po sata i uspeo da pobedi Tejlora Frica tek u pet setova, dok je Novak mogao da slavi deset godina braka sa suprugom Jelenom Đoković. Zato mnogi smatraju da je dobro po Srbina što mu je De Minor predao meč.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Učinio mu medveđu uslugu: De Minor i Đoković

Istorija kaže drugačije. Museti ne da je pomogao Novaku, nego ga je izmalerisao i učinio (ne)mogućom misijom osvajanje Vimbldona ove godine. Naime, ovo je treći grend slem u njegovoj karijeri da je Đoković prošao dalje bez borbe, a na prethodna dva nije podizao pehar. Ako mu je za utehu, igrao je na oba finale, pa i to može biti dobar znak za meč sa Lorencom, ali ne i za duel koji će se eventualno igrati u nedelju od 14 časova.

Naime, na Rolan Garosu 2011. Fabio Fonjini je predao meč Novaku bez borbe, pa je naš as takođe bez kapi znoja prošao u polufinale. Tamo ga je čekao Rodžer Federer i Švajcarac je izbacio Srbina sa 3:1 u setovima.

US open 2016. je bio priča za sebe. Čeh jirži Veseli nije izašao na megdan u drugom kolu, pa je Novak kao branilac trofeja otišao dalje. Ni sledeći meč Đoković nije odigrao do kraja, ali su bar počeli, da bi Mihail Južni položio reket pri rezultatu 4:2 za našeg asa u prvom setu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak na US openu 2016.

A onda četrtfinale i nova predaja na terenu. Žo Žilfred Conga je odustao kada je gubio sa 2:0 u setovima. Ovaj put Novak je slavio u polufinalu protiv Gaela Monfisa, ali ga je u finalu zaustavio Stan Vavrinka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading