HITNO OBRAĆANJE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Pokazao je koliko mu trijumf znači - evo šta je poručio britanskom teniseru!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.07.2024

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna prepreka je preskočena...

HITNO OBRAĆANJE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Pokazao je koliko mu trijumf znači - evo šta je poručio britanskom teniseru!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je još jednom pokazao svoju neverovatnu moć na terenima Vimbldona, osiguravajući svoje mesto u trećem kolu pobedom nad Džejkobom Firnlijem. Ovom pobedom Novak je dostigao ukupno 18 trećih kola na Vimbldonu, izjednačivši se sa legendarnim Rodžerom Federerom, rekorderom sa osam titula.

Najbolji teniser u istoriji belog sporta u drugom kolu najprestižnijeg turnira na planeti savladao je Britanca rezultatom 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 7:5) čime je nastavio pohod ka završnici ovogodišnjeg Vimbldona.

Nakon što je Novak Đoković priznao da do pre nekoliko dana nije znao ko je Džejkob Firnli i da ga je dobro zapamtio posle njihovog meča na Vimbldonu, ova sportska priča privukla je pažnju javnosti. Firnli je uspeo da namuči Srbina, osvojivši set i pruživši jak otpor u četvrtom setu. Iako je ovo bio njegov prvi nastup na grend slemu, Britanac je pokazao izuzetno umeće i hrabrost u meču protiv iskusnog Đokovića.

Nakon meča Novak Đoković je uputio snažnu poruku Džejkobu Firnliju putem svog Instagram profila:

- Dobar meč, Džejk. Pred tobom je svetla budućnost. Napred u treće kolo, idemooo - napisao je Đoković.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Da podsetimo, u pomenutom meču viđena je velika borba na terenu. Činilo se da će Novak nakog dva seta rutinski privesti meč kraju, ali je Britanac uspeo da slavi u trećem, čime je produžio meč. Problemi su se nizali u četvrtom setu, oba tenisera su čuvala svoj servis, ali je ipak Nole uspeo u finišu seta da sruši otpor žilavog protivnika i sebi omogući plasman u narednu takmičarsku rundu.

Ostvarenje Džejkoba Firmilija svakako se može smatrati velikim uspehom i sigurno će mu značiti u daljoj karijeri, a Novak Đoković je svojim gestom pokazao da ceni hrabrost i borbenost mladih talenata. Ovaj meč će ostati upamćen po izuzetnoj borbi i fer pleju, te će Džejkob Firnli sigurno biti motivisan da nastavi da ostvaruje uspehe na teniskom terenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading