SINER SE PRISETIO ZANIMLJIVOG DETALJA! Pomenuo Rodžera, o Novaku NI REČ! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.06.2024

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan se priprema za turnir u Haleu.

SINER SE PRISETIO ZANIMLJIVOG DETALJA! Pomenuo Rodžera, o Novaku NI REČ! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Novi broj 1 svetske teniske rang liste, Janik Siner, otkriva zanimljivu anegdotu iz 2019. godine kada je imao priliku da trenira sa legendarnim Rodžerom Federerom.

– Severin Liti, tadašnji Federerov trener, sreo me ja na stepenicama hotela i pitao da li želim da zagrejem Rodžera za meč. Bilo je to 2019. u Haleu. Naravno da sam pristao. Nikada nisam imao priliku da igram meč protiv Federera, to će mi zauvek nedostajati, ali zato i te kako pamtim svaki trening sa njim - evocirao je uspomene prvi reket ATP liste.

Siner se priprema za svoj prvi meč kao najbolji teniser sveta, a njegov protivnik će biti Talon Grikspor, trenutno 23. na ATP listi. Italijan priznaje da Grikspor odlično igra voleje i ističe da će se morati prilagoditi na igru na travi, s obzirom da retko igra na ovoj podlozi.

– On odlično igra voleje, ide stalno napred. Neće biti lako jer ja samo dva puta godišnje igram na travi, ovde i na Vimbldonu. Prvo dana moraš da se navikneš na drugačije kretanje. To je pogotovo problem ako igraš sa nekim ko je već imao meč na travi - analizirao je Siner narednog rivala iz Holandije.

Turnir u Haleu, koji spada u seriju 500, okuplja jaku konkurenciju, a projektovani parovi četvrtfinala obećavaju uzbuđenje. Među igračima kao što su Cicipas, Medvedev, Rubljov i Zverev, Siner će imati priliku da pokaže svoje veštine i potvrdi svoj status najboljeg tenisera na svetu.

Na turniru u Haleu, jedini srpski teniser koji će se takmičiti je Miomir Kecmanović, a on se sastaje sa Italijanom Sonegom u prvom kolu. Ukoliko Miša ostvari pobedu, igraće protiv pobednika duela Zverev - kvalifikant.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading