ISTORIJSKI TRENUTAK: Da li je ovo kraj jedne epohe? Na Rolan Garosu se ovo nije dogodilo pune dve decenije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.05.2024

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovatno je i njemu sada jasno da je došao do kraja.

ISTORIJSKI TRENUTAK: Da li je ovo kraj jedne epohe? Na Rolan Garosu se ovo nije dogodilo pune dve decenije!

Foto: Twitter.com/printscreen/The Tennis Letter

Kralj šljake, Rafael Nadal, doživeo je bolan poraz već u prvom kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa, što je za mnoge bio šokantan ishod. Nakon brojnih povreda i neigranja turnira, Nadal je pao na ATP listi, što ga je dovelo do toga da se nađe u nepovlašćenom delu žreba. Upravo je taj nepovlašćeni položaj doveo do toga da se Nadal suoči sa četvrtim igračem sveta, Aleksandrom Zverevim, već na startu turnira.

Zverev je uspeo da ostvari ono što nijednom teniseru nije pošlo za rukom u skoro dve decenije - da zaustavi Nadala već u prvom kolu Rolan Garosa. Ovo je bio prvi put da je Nadal doživeo poraz na startu ovog turnira, nakon 19 uzastopnih nastupa i impresivnog skora od 112 pobeda i samo tri poraza. Činjenica da je Nadal do sada samo tri puta izgubio na ovom turniru, od Soderlinga, Đokovića i sada Zvereva, čini ovaj poraz još značajnijim i neočekivanijim.

Nadal će ovogodišnji Rolan Garos pamtiti po najgorim ostvarenim rezultatom u karijeri, s obzirom da je najavio da bi ovo mogla biti njegova poslednja sezona. Ovo je bio izuzetno težak udarac za španskog tenisera, posebno zbog činjenice da se ovakav scenario i eliminacija na startu nekog grend slema desila samo još dva puta tokom njegove 23-godišnje karijere. Prvi put se "okliznuo" 2013. na Vimbldonu, kada ga je u prvoj rundi šokirao Belgijanac Stiven Darsis, da bi tri godine kasnije na Australijan openu isto doživeo i od svog zemljaka Fernanda Verdaska.

 

 

Nakon poraza na startu turnira u francuskoj prestonici, najbolji španski teniser je izjavio:

- Želim najpre da se zahvalim na ovoj fantastičnoj podršci. Teško mi je da pričam u ovom trenutku pred vama, jer ovo bi mogao da bude moj poslednji put da igram ovde. Nisam potpuno siguran u to, jer možda i jeste poslednji... Ali, neću to da kažem. Prosto, ne mogu da potvrdim. Ono što me je posebno obradovalo, to je što je publika bila sjajna cele nedelje. Bio je ovo poseban trenutak za mene, da osetim ljubav ljudi na mestu koji najviše volim.

Ovaj poraz će sigurno ostaviti dubok trag u karijeri Rafaela Nadala, ali isto tako postavlja pitanje šta je sledeće za ovog legendarnog tenisera. Dok se Nadal bori sa povredama i formom, svet tenisa će sa nestrpljenjem iščekivati njegov sledeći potez i nadu u povratak na vrhunski nivo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading