PARIZ U SUZAMA! Rafa OTPLESAO poslednji PUT! Zverev PONIZIO Nadala na oproštaju od Rolan Garosa!

Autor:

Sport

27.05.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siguran trijiumf nemačkog tenisera u tri seta.

PARIZ U SUZAMA! Rafa OTPLESAO poslednji PUT! Zverev PONIZIO Nadala na oproštaju od Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u 2. kolo Rolan Garosa, pošto je u tri seta deklasirao rekordera po broju titula (14) u Parizu, Španca Rafaela Nadala rezultatom 3:0 (po setovima 6:3, 7:6 (7:5), 6:3)

Ako je verovati nekim Rafinim ranijim rečima, bio je to poslednji ples za "kralja šljake", koji je u suzama napustio Centralni teren "Suzan Lenglen" stadiona. Ispraćen ovacijama publike, Nadal nije mogao da sakrije emocije, ali mu i navijači nisu zaboravili istoriju koju je prethodnih godina pisao u Bulonjskoj šumi.

Što se tiče samog meča, Zverev je mnogo bolje ušao u njega i protiv trenutno 275. tenisera sveta napravio brejk već u prvom gemu za 1:0, a potom i u devetom poenu prvog perioda za konačnih 6:3 i vođstvo u setovima.

Foto: Tanjug/AP

 

U narednom je usledila daleko veća borba, pa je pobednika odlučivao taj-brejk. Viđen je po jedan brejk na obe strane, Rafa je oduzeo prvi servis Zverevu u petom gemu, ali mu se Nemac revanširao u 10. i izjednačio na 5:5, te je rešavao dodatni deo igre. Samo dve greške Aleksandera, naspram tri Nadalove, bile su dovoljne da Olimpijski šampion udvostruči prednost i povede sa 2:0.

U trećem setu, Rafa je odmah zapretio brejkom u drugom gemu i stigao do vođstva (2:0), ali je ekspresnim ribrejkom Zverev smanjio na 2:1. Ipak, ponovo u sedmom gemu, španski teniser je poglekao, Nemac poveo sa 4:3, da bi u kod rezultata 5:3 iskoristio nove brejk lopte za konačnih 6:3 i plasman u drugo kolo Rolan Garosa.

Za ulazak u 3. rundu, Aleksander Zverev će igrati protiv pobednika meča Mpeši (Francuska) - Gofan (Belgija).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading