HRVATI PUKLI SA MOZGOM, DOKAZUJU DA JE ĐOKOVIĆ NJIHOV: Iznose argumente sa tvrdnjom pretka da NIKAD NIJE BIO SRBIN

Autor:

Sport

24.05.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšijski medij hvata se neverovatnu priču ničim izazvan.

HRVATI PUKLI SA MOZGOM, DOKAZUJU DA JE ĐOKOVIĆ NJIHOV: Iznose argumente sa tvrdnjom pretka da NIKAD NIJE BIO SRBIN

Foto: www.profimedia.rs

Kad nemaš nešto svoje ti ukradi od Srba. Tom devizom oduvek se vode Hrvati, a ovaj put su prevazišli sebe i pokušavaju da prisvoje Novaka Đokovića. Pravo niotkuda, hrvatski Večernji list "reciklirao" je priču po kojoj dokazuju da je najbolji teniser sveta njihov, da nije Srbin.

Ova priča je utoliko bizarnija jer Đokovići nikada nisu krili poreklo, nisu ga se nikada stideli, ali to da je Novak Srbin nikada nije bilo sporno. Sem za Hrvate. Đokovićevo poreklo je jednako raznoliko koliko i fascinantno. Njegov otac, Srđan, potiče iz Crne Gore, dok je njegova majka, Dijana, poreklom Hrvatica rodom iz Vinkovaca, ali je rođena u Beogradu. Naime, Dijanin otac, Zdenko Žagar, je Hrvat iz Vinkovaca, trenutno nastanjen u beogradskom naselju Čukarica.

Večerni list se setio priče u kojoj je Zdenko jednom prilikom podelio uvide u istoriju svoje porodice, naglašavajući svoje hrvatsko poreklo i okolnosti oko njegovog braka sa Đokovićevom bakom, osvetljavajući njihove porodične složene veze sa Vinkovcima. Takođe je otkrio lične borbe, uključujući napetu vezu sa Dijanom i kompleksnosti njegovih kasnijih brakova.

- Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, takođe je rođena u istom mestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se posle venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla - rekao je jednom prilikom Zdenko, a sada su se Hrvati uhvatili te priče ponovo.

S druge strane, niko od bliskih Novakovih ljudi, pa ni njegov sada bivši trener Goran Ivanišević, nije pomislio da ga svojata. On je sve osvojio pod zastavom Srbije i sa neverovatnih 98 titula zauzeo je treće mesto na listi svih vremena teniskih pobednika. Štaviše, njegova karijerna zarada iznosi zapanjujućih 182 miliona dolara, čime je potvrdio svoj status najplaćenijeg tenisera svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading