NOVAKOV ŽREB PRAVA NAGAZNA MINA: U polufinalu potencijalni teniski klasik, u finalu predvodnici nove generacije!

Autor:

Sport

23.05.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nimalo lak put za najboljeg teniser na svetu.

NOVAKOV ŽREB PRAVA NAGAZNA MINA: U polufinalu potencijalni teniski klasik, u finalu predvodnici nove generacije!

Foto: www.profimedia.rs

Održan je žreb za Rolan Garos, a prvi reket sveta, Novak Đoković će u svom prvom duelu odmeriti snage protiv Francuza, Pjera Erbera. Prvi protivnik čini se kao najlakši pošto ga ukoliko pobedu domaćeg tenisera očekuje paklen put do odbrane titule. Naime, Nole bi se u narednoj rundi sastao sa pobednikom iz meča Karbeljas Baenje i Lestijena.

A onda sledi već teži put za Novaka. Ukoliko prođe i tu prepreku, sledi mu meč protiv Musetija, a potom potencijalni susret sa Polom ili Serundolom. U četvrtfinalu ga očekuje meč protiv Rud ili Frica. Dok ćemo u polufinalu gledati teniski klasik i ono što svi priželjkuju, a to je okršaj sa Rafaelom Nadalom. To bi bio pravi spektakl za kraj velike karijere Španca, ali i za publiku koja bi ovaj duel ispratila sa posebnom pažnjom.

Što se tiče finala, tu se Đoković može sastati sa Janikom Sinerom ili Karlosom Alkarazom. Oni su definitivno predvonici nove generacije u tenisu. Nole žudi za osvetom protiv Italijana koji mu je naneo dva teška poraza za redom na Dejvis Kupu i Australijan Openu i sigurno bi u ovaj meč ušao sa posebnim motivom. Što se tiče Karlitosa, on je u blagom padu forme i ne predstavlja toliki problem, ali Španac uvek protiv Novaka igra na visokom nivou. 

Takođe, Đoković čeka na osvetu i protiv Kaspera Ruda koji ga je izabacio sa turnira u Monte Karlu. Norvežanin važi za nezgodnog protivnika i to će biti veoma zanimljiv duel. Što se tiče Tejlora Frica, njihov poslednji susret bio je na US Openu, tada je Nole dobio sa 3:1, a Amerikanac je redovna Novakova mušterija pošto ga je dobio devet puta u isto toliko odigranih duela. Sve u svemu težak put do odbrane titule za srpskog tenisera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading