IVANIŠEVIĆ NIJE HTEO DA PREĆUTI! Ja sam mu POMOGAO da OSVOJI svet!

Autor:

Sport

22.05.2024

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Novaka Đokovića otvorio dušu.

IVANIŠEVIĆ NIJE HTEO DA PREĆUTI! Ja sam mu POMOGAO da OSVOJI svet!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Proslavljeni bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević prisetio se svog prvog učešća na turnirima u Švajcarskoj 1989. godine, opisujući mečeve u Gštadu i Ženevi. Istovremeno se prisetio mečeva sa tadašnjim talentom Rodžerom Federerom, ne sluteći da će Švajcarac kasnije postati teniska legenda.

Na šaljiv način je sugerisao da je možda nenamerno pomogao Federeru da osvoji svoju prvu turnirsku titulu, iako je dva puta poražen od njega: u Londonu 2000. i u Milanu 2001.

- Bila je čast i privilegija igrati protiv Rodžera. U Milanu me pobedio u četvrtfinalu. I znate šta se dogodilo nakon toga? Rodžer je osvojio svoj prvi turnir. Zato uvek kažem da sam mu pomogao da konačno pobedi. To mi zvuči bolje. Nakon toga Rodžer je počeo da osvaja svet tenisa - rekao je Ivanišević za hrvatske medije.

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

Kao trener Novaka Đokovića odmah se pobrinuo da Federer ne uđe u istoriju kao najbolji igrač "belog sporta", jer su zajedno osvojili devet Grend slemova.

- Prvo se pojavio drugi tip - Rafael Nadal. I svi su mislili da se radi samo o Federeru i Nadalu. A onda se pojavio treći tip koji je postao još bolji od njih. Znate na koga mislim, na gospodina Novaka. Znate, ova trojica su jedan drugome pomogli da postanu bolji igrači i gurali su jedan drugoga do krajnjih granica.

Otkrio je potom kako doživljava period petogodišnje saradnje sa Noletom:

- Novak je genije, izvanredna osoba i najbolji igrač u istoriji tenisa. Ali nije bilo lako, mogu vam to reći. Kad se setim svega što se za to vreme dogodilo. Prvo je došla pandemija korone, pa diskvalifikacija na US Openu kada je Novak lopticom udario linijskog sudiju, a zatim deportacija u Australiju. Bilo je puno teških vremena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Goran Ivanišević

A, onda je objasnio razloge rastanka sa Đokovićem:

- Znao sam da će ovaj trenutak doći. Veze prestaju, ali rastali smo se kao prijatelji, više od toga, i to ćemo uvek ostati. Nije bilo svađe, nikakvog incidenta. Novak me se jednostavno zasitio. I meni je bilo dosta Novaka. Sada idemo svako svojim putem.

Najbolji u istoriji nije osvojio turnir šest meseci i nije igrao nijedno finale ove godine. I pored toga, Ivanišević smatra da njegov bivši pulen ima šanse da odbrani titulu u Parizu:

- Svi su u panici, pogotovo jer je u Rimu izgubio u trećem kolu 3:6, 2:6. Ali, znate šta? Nije važno. Grend slem turniri su druga priča. Novak će biti spreman za Rolan Garos. Prošle godine nije bio dobar na šljaci i posle toga je ipak pobedio u Parizu. Ako bude spreman, osvoji će Rolan Garos. Mislim da će biti motivisan - istakao je Goran Ivanišević za hrvatske medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading