NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA! Kralj Nole se KOCKAO, pa UBACIO u brzinu i na 37. ROĐENDAN POČISTIO Nemca!

Autor:

Sport

22.05.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u 3. kolo ATP turnira u Ženevi, pošto je savladao Nemca Janika Hanfmana rezultatom 2:0 (6:3, 6:3).

NE DIRAJ LAVA DOK SPAVA! Kralj Nole se KOCKAO, pa UBACIO u brzinu i na 37. ROĐENDAN POČISTIO Nemca!

Foto: www.profimedia.rs

Na dan svog 37. rođendana, Nole je silno želeo trijumf, koji bi ga pokrenuo ka osvajanju prvog trofeja u sezoni, kojim bi sa znatno više motiva dočekao predstojeći Rolan Garos, na kome brani titulu osvojenu prošle sezone.

Željan pobeda, srpski as je od početka meča sa Hanfmanom krenuo silovitim servisima, ne prepuštajući rivalu nijednog trenutka da ga ugrozi. Ipak, ni 85. igrač sveta nije posustajao, te je „mučio“ Novaka Đokovića sve do šestog gema, kada je prvi reket ATP liste iskoristio treću brejk priliku i poveo sa 4:2.

Nije ipak posustajao Janik i već u narednom gemu ukazale su mu se dve šanse da vrati izgubljeno. Vodio je Hanfman 40:15 na servis Novaka, međutim, ponovo je Đoković zablistao i izvukao se, sačuvavši stečeni kapital.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Kada je Đoković servirao za osvajanje prvog seta kod rezultata 5:3, viđena je prava drama. Najpre je Nemac imao tri šanse da oduzme servis Srbinu i izjednači, da bi na kraju kiša počela da pljušti i spasila Noleta od lošeg scenarija.

Posle pauze, kada su rivali izašli na teren, Novak je zaigrao mnogo bolje i nakon pet spašenih brejk lopti, uspeo da materijalizuje svoj servis, za osvajanje prvog seta (6:3) i vođstva od 1:0!

Loše je počeo Đoković drugi set, dozvolivši Janiku da iskoristi 10. brejk loptu u meču i napravi prednost već na startu ovog perioda (0:3). Mirisalo je i na ubedljivih 0:4, međutim, Nole je uspeo da spasi novu brejk šansu Nemca, a potom ga i iznenadi u petom gemu, vrativši izgubljeno i smanjivši na 2:3.

Foto: www.profimedia.rs

 

Tada se „ranjeni lav“ probudio i zaigrao u slavljeničkom tonu, kako i dolikuje šampionu. Usledili su razorni udarci, kojim je „počistio“ Hanfmana i plasirao se u četvrtfinale rezultatom

Za plasman u polufinale, Novak Đoković će igrati protiv boljeg iz duela između Holanđanina Talona Grikspura i Kanađanina Denisa Šapovalova, a taj meč je kasnije na programu.

Kako je duel tekao, pročitajte u nastavku teksta:

NOVAK ĐOKOVIĆ - JANIK HANFMAN 2:0 (6:3, 6:3)

DRUGI SET

6:3 - Kraj meča! Novim brejkom Novak Đoković je savladao Hanfmana sa 2:0.

5:3 - Siguran Nole, posle 40:0, napravio je manju grešku poslavši lopticu u aut, ali već u narednom poenu razornim udarcem po sredini došao na gem od pobede!

4:3 - JEDAN JE NOVAK ĐOKOVIĆ! Još jedan BREJK u režiji Srbina, koji je posle vođstva od 40:0, stigao ponovo da oduzme servis nemačkom teniseru i sada se on pita! Hanfman je samo smanjio na 40:30 i to je bilo sve od njega!

Foto: www.profimedia.rs

 

3:3 - Šampion je opet onaj stari! Đoković je bio siguran na svoj servis i izjednačio rezultat!

2:3 - BREEEEEEEEEEEJK!!!! TAKO JE, NOLEEEE!!! Pokazao je snagu u pravom trenutku Srbin, odigrao sjajno na 30:30, stekao priliku da iznenadi Janika, koji je poslao lopticu u aut za smanjenje rezultata!

 

 

1:3 - Suočavao se Novak sa brejk loptom i u ovom gemu, mogao je Nemac do ogromnih 0:4, međutim, srpski as se izvukao i dobrim servisima upisao prvi gem u drugom delu igre.

0:3 - Lako Janik potvrđuje brejk i ima ubedljivo vođstvo, Đoković je na velikim iskušenjima sada.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Janik Hanfman

0:2 - BREJK! Nikako ne valja! Pravi Hanfman brejk, iskoristio je Nemac jubilarnu desetu brejk loptu i šokirao Novaka. Prednost je na njegovoj strani!

0:1 - Dolazi Nemac do prvog gema u drugom setu, iako je imao manjih problema, pošto je Novak ozbiljno zapretio, uspeo je da ga sačuva i povede.

Počinje drugi period servisom Janika Hanfmana.

PRVI SET

6:3 - BRAVOOO NOLEEE! Osvaja Đoković prvi set, iako je zapretio Janik "đusom", nakon 40:40, a potom imao i prednost, odnosno, brejk priliku, srpski as je odservirao besprekorno, spasio pet brejk lopti i došao na korak od plasmana u treću rundu.

 

 

20.04 - Kiša je stala u Ženevi, pa su Novak i Janik ponovo na terenu, uskoro treba očekivati nastavak meča.

MEČ JE PREKINUT ZBOG KIŠE!

PREKID - Nije iskoristio Novak priliku da osvoji set, vodila se velika borba, tri puta je viđen "đus", da bi na kraju kiša prekinula meč.

 

 

5:3 - Ne predaje se Hanfman, nemački teniser je uspeo da produži "život" u prvom setu i smanjuje rezultat, ali sada Nole servira za vođstvo.

5:2 - U neprijatnoj situaciji bio je Novak. Mogao je Hanfman odmah da uzvrati ribrejkom, imao dve prilike da oduzme gem Đokoviću (15:40), međutim, srpski as je ponovo odličnim servisima naterao Janika na greške i odbranio se na kraju. Sada ga još gem deli od seta.

Foto: www.profimedia.rs

 

4:2 - BREEEEEEEJK! Tako je Noleeee! Čekao je Đoković šansu i dočekao je u šestom gemu. Imao je tri vezane lopte da oduzme servis Janiku, Nemac se prvi put izvukao, drugi put je Srbin pogrešio i poslao lopticu u mrežu, ali ne i treći, kada je sjajnom paralelom pogodio važan poen! 

 

 

3:2 - Uspeo je konačno Nemac da "otkine" prvi poen u ovom meču Novaku, ali ne i da mu se približi kako bi zapretio. Đoković posle 40:15 dominantno stiže do trećeg gema u duelu, zahvaljujući vrhunskim servisima.

2:2 - Prvim asom u meču Janik Hanfman završava i drugi gem u svoju korist, ne posustaje Nemac.

2:1 - Nastavlja Đoković sa brutalnim servisima, odlučio je da ne dozvoli Hanfmanu ni da mu "primiriše", kada je on na servisu. Svih osam puta, kada je loptica bila u njegovim rukama, besprekorno je rešio i sa nulom "ošišao" Janika.

 

 

1:1 - Uzvraća Hanfman na isti način. Sigurno je ušao u duel, brzo stekao vođstvo od 40:15, smanjio je Novak na 40:30, ali više od toga nije mogao. U narednom servisu, Janik je stigao do izjednačenja.

1:0 Sjajan početak Đokovića, odličnim servisima otvorio je duel s 40:0, da bi potom Hanfman poslao lopticu u mrežu za prvi gem slavljenika u ovom duelu!

Novak prvi servira. Krećemo!

Rivali su na terenu, prvi je izašao Nemac, a potom Novak ispraćen gromoglasnim aplauzima s tribina švajcarskog stadiona.

 

 

PRE MEČA

17.57 - Sjajna vest! Kasper Rud i Sebastijan Ofner su završili svoj meč, trijumfovao je Norvežanin s 2:1 (4:6, 6:2, 6:2) i izborio plasman u treće kolo. Uskoro dakle na teren izlaze Novak Đoković i Janik Hanfman!

17.50 - Srpski navijači priredili su spektakularan doček Đokoviću pred stadionom u Ženevi. Pevali su rođendansku pesmu Noletu, koji je našao vremena da svima izađe u susret, delio autograme i fotografisao se sa fanovima.

UVOD

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započinje učešće na ATP turniru u Ženevi, gde će učestvovati prvi put u karijeri.

Na dan svog 37. rođendana, Nole će takođe prvi put u karijeri, odmeriti snagu sa Nemcem Janikom Hanfmanom, koji je prethodno napravio veliko iznenađenje i eliminisao grend slem šampiona i Đokovićevog prijatelja Britanca Endija Mareja.

S druge strane, srpski as je bio slobodan u prvoj rundi, pa je imao dovoljno vremena da se pripremi za napad na prvi trofej ove godine.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Janik Hanfman

Podsetimo, od starta sezone, Novak još nije osvojio neki turnir, što mu se nikad pre nije dogodilo u karijeri, otkako dominira "belim sportom".

I pored toga Srbin drži čelo ATP liste, a takmičenje u Ženevi sa turnira iz serije 250 poslužiće mu kao zagrevanje za ono glavno - Rolan Garos, na kome brani titulu osvojenu prošle sezone. Tada je Đoković bio bolji u finalu od Norvežanina Kaspera Ruda s maksimalnih 3:0. 

Novak Đoković i Janik Hanfman na teren izlaze posle duela Kaspera Ruda iz Norveške i Austrijanca Sebastijana Ofnera. U tom meču trenutno je 1:0 za Ofnera u setovima (6:4), dok će okršaj ipak odlučivati treći set, jer je Norvežanin dobio drugi period rezultatom 6:2.

Ukoliko prođe u treće kolo, Novak će se sastati sa pobednikom duela Talon Grikspur (Holandija) - Denis Šapovalov (Kanada).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading