EVO KADA I PROTIV KOGA ĐOKOVIĆ ZAPOČINJE POHOD NA TROFEJ U RIMU: Igrao je protiv njega jednom, a trenira ga SRBIN!

Autor:

Sport

09.05.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni Francuz je prošao.

EVO KADA I PROTIV KOGA ĐOKOVIĆ ZAPOČINJE POHOD NA TROFEJ U RIMU: Igrao je protiv njega jednom, a trenira ga SRBIN!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski teniser Novak Đoković bio je slobodan u prvom kolu mastersa u Rimu, a na rivala u drugom kolu čekao je dva dana. Nakon odlaganja mečeva i prekida zbog kiše, Đoković je saznao da će mu protivnik u drugom kolu biti Korentan Mute.

Francuski teniser Korentan Mute uspešno se izborio sa Romanom Safjulinom iz Rusije, pobedivši posle tri seta rezultatom 3:6, 7:6 (2) i 6:2. Meč je bio obeležen prekidima zbog kiše, a Mute je pokazao izuzetnu borbenost i upornost tokom celog meča, uz veliku dozu frustracije i konstantnog negodovanja.

Tokom prvog seta obojica tenisera su se borila da sačuvaju svoj servis, a Mute je prvi napravio brejk za vođstvo od 2:1. Iako je Safjulin izjednačio, Mute je uspeo da ponovo napravi brejk i izbori se za rezultat 3:3. Safjulin je ipak uspeo da preokrene situaciju i osvoji prvi set rezultatom 6:3. Drugi set je doneo potpuno drugačiju dinamiku, a ključni trenutak bio je taj-brejk koji se posle nekoliko sati nakon pauze zbog kiše nastavio, a u kojem je Mute uspeo da povede sa 6:0, obezbeđujući sebi treći set.


Tamo, Mute je napravio dva brejka i uspeo da se izbori sa Safijulinom, čime je obezbedio svoje mesto u drugom kolu Mastersa u Rimu.

Novak Đoković će se suočiti sa Korentanom Muteom u petak, ne pre 19 časova. Ovo će biti njihov drugi susret, a prvi put su igrali na mastersu u Parizu 2019. godine, kada je Đoković pobedio u dva seta sa 7:6 (2) i 6:4.

Interesantna činjenica je da Korentan Mute trenira srpski teniski stručnjak Petar Popović, koji je uz njega na turnirima. Takođe, meč temperamentnog Francuza sa tribina u Rimu pratio je i Nenad Zimonjić, koji poslednjih nedelja trenira uz Novaka Đokovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading