FEDEREROVA ŽENA POD STRESOM ZBOG ĐOKOVIĆA: Scenario za novi film otkrio dosad nepoznate detalje!

Autor: M. M.

Sport

08.05.2024

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspiracija za glavni lik pronađena u Mirki.

FEDEREROVA ŽENA POD STRESOM ZBOG ĐOKOVIĆA: Scenario za novi film otkrio dosad nepoznate detalje!

Foto: Tanjug/AP

Novi holivudski film "Rivali" ("Challengers") je izazvao veliku pažnju javnosti svojom intrigantnom temom i inspiracijom koja je dovela do stvaranja lika Taši Dankan, bivše teniserke koja vodi muža ka grend slem titulama. Ovaj film je posebno privukao pažnju zbog svoje veze sa stvarnim događajima i ličnostima iz sveta tenisa.

Nije tajna da je inspiracija za lik Taši Dankan pronađena u ličnosti Mirke Federer, supruge legendarnog tenisera Rodžera Federera. Mirka je bila ključna figura u životu svog supruga, budći da je preuzela ulogu njegovog menadžer i pružajući mu snažnu podršku tokom njegove teniske karijere. 

Iako je film izazvao kontroverze zbog eksplicitnih scena, teniski kadrovi su na momente impresivni i dočaravaju elemente koje u prenosu često ne možemo da vidimo, sa nešto drugačijim uglovima snimanja. Ovo je dodatno doprinelo autentičnosti prikaza teniskog sveta i dinamike koja vlada iza scene.


Scenarista Džastin Kjurikes je pronašao inspiraciju za agoniju kroz koju je prolazila Taši Dankan u ponašanju Mirke tokom finala Vimbldona 2019. godine. Njene reakcije tokom meča između Novaka Đokovića i Rodžera Federera su bile ključne u formiranju glavne junakinje, pružajući uvid u emotivnu borbu koju proživljava supruga teniske ikone u trenucima velikih mečeva.

- Bila je pod stresom, svaki poen… Gledao sam je razmišljao, što se nerviraš toliko, imate sve pare ovog sveta. Osvojio je 20 grend slemova. Šta je tako stresno za tebe? Mora da ima još nešto! Pa ona je na neki način postala Rodžerov menadžer, na neki način je upravljala njegovim životom. Mnogo duguje njoj - rekao je Kjurikes.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Srba

08.05.2024 16:27

U redu je da supruga Mirka navija i stresira se za supruga Rodžera ali to što pokazuje svoju mržnju prema Novaku prilikom meča je "bolesno" (nekorektno), necivilizovano i to treba javno osuditi ali i Rafa i Toni Nadal ama baš ništa nisu bolji od Mirke kada je NOVAK GOAT u ptanju. Nasuprot njima, niko od Đokovića nije pokazao mržnju prema bilo kom Novakovom protivniku, što je odlika vrhunskog sportiste i kulturnih ljudi uopšte.