IZBACIO JEDNOG NOVAKOVOG DŽELATA, SAD IDE NA DRUGOG! Kanađanin zakazao duel sa Sinerom u Madridu!

Autor:

Sport

30.04.2024

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki podvig mladog tenisera!

IZBACIO JEDNOG NOVAKOVOG DŽELATA, SAD IDE NA DRUGOG! Kanađanin zakazao duel sa Sinerom u Madridu!

Foto: Tanjug/AP

Feliks Ože-Alijasim u četvrtfinalu Madrida

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim ostvario je impresivan uspeh plasiravši se u četvrtfinale mastersa u Madridu pobedom nad šestim igračem sveta, Norvežaninom Kasperom Rudom. Ože-Alijasim, trenutno 35. teniser sveta, uspeo je da slavi posle dva seta, rezultatom 6:4, 7:5, nakon meča koji je trajao dva sata.

Dominantnost u prvom setu

Kanadski teniser je demonstrirao svoju dominaciju već u sedmom gemu prvog seta, kada je uspeo da oduzme servis Rudu i zadrži prednost brejka do kraja seta. Ovaj rani brejk mu je omogućio da povede u meču i stekne psihološku prednost nad protivnikom.

Uzbudljiva završnica drugog seta


Nakon što je dobro počeo drugi set i poveo sa 2:0, Rud je uspeo da se vrati brejkom i izjednači na 2:2. Usledila je izuzetno uzbudljiva razmena gemova, sve do 11. gema kada je Ože-Alijasim napravio novi brejk za vođstvo od 6:5. Sledio je gem na svoj servis, koji je uspešno osvojio, i tako se plasirao u četvrtfinale posle druge meč lopte.

Sledeći protivnik - Janik Siner

Naredni izazov za Ože-Alijasima biće susret sa prvoplasiranim na turniru, Italijanom Janikom Sinerom. Siner je ranije danas ostvario pobedu nad Rusom Karenom Hačanovim rezultatom 5:7, 6:3, 6:3, čime je pokazao svoju formu i spremnost za naredni meč.

Podsetimo, u četvrtfinalu su još Medvedev, Rubljev, Alkaraz, Friz i Čerundolo, a čeka se još poslednji učesnik - bolji iz duela Nadal - Lehečka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading