VELEOBRT! Novak Đoković ipak stiže u Madrid!

Autor: M. M.

Sport

21.04.2024

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fešta u najavi.

VELEOBRT! Novak Đoković ipak stiže u Madrid!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Prvi teniser sveta Novak Đoković odlučio je da ne učestvuje na nadolazećem mastersu u Madridu, ali će ipak otputovati u prestonicu Španije iz jednog veoma važnog razloga - ceremonije dodele Laureus nagrade za sportistu godine 2023. Ova prestižna nagrada je izuzetno važna za Đokovića, koji je nominovan za osvajanje ove nagrade zahvaljujući svojim impresivnim dostignućima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laureus (@laureussport)

 


Iako je odlučio da preskoči učešće na mastersu u Madridu, Novak Đoković je prvi favorit za osvajanje pete Laureus nagrade za sportistu godine. Kvota na njegovu pobedu na svetskim kladionicama iznosi 1,73, dok su iza njega vozač Formule 1 Maks Ferstapen, fudbaleri Lionel Mesi i Erling Holand, kao i sprinter Noa Lajls. Ukoliko osvoji ovu nagradu, Đoković bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, koji takođe ima pet Laureus trofeja. Đoković je prethodno osvajao ovu nagradu 2012, 2015, 2016. i 2019. godine, što dodatno potvrđuje njegovu izuzetnu sportsku karijeru.

Razlog za Đokovićevu odluku da preskoči masters u Madridu leži u njegovoj strategiji da igra manje turnira i da sačuva energiju za ključne događaje poput Rolan Garosa i Olimpijskih igara. Ova strategija je deo Đokovićevog plana da očuva svoje fizičko i mentalno zdravlje, kako bi ostvario uspehe na najvećim teniskim takmičenjima. Podsetmo, Nole je osvojio 24 grend slem titule, a u karijeri mu jedino nedostaje zlato za Olimpijskih igara.

 

 

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading